Yaşam alanım olmuş mu?

armagankaya

Pupa
Üye
Hocalarım, herkese iyi forumlar. Bu yaşam alanını el yapımı olarak kendim yaptım. Gaz betondan oluşan boşlukları şok yapıştırıcı ile kapattım. Bunu yapmamın sebebi, uzun bir süre evde olamayacak olmamdır. Hem su hem de şekerli su kaynağını alabilmesi için ayrı ayrı delikler açtım. Sizce olmuş mu?

Ekli dosyalar

• IMG_20250908_224559.jpg
    IMG_20250908_224559.jpg
    41.7 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20250908_224957.jpg
    IMG_20250908_224957.jpg
    29.6 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20250908_225001.jpg
    IMG_20250908_225001.jpg
    34.3 KB · Görüntüleme: 29

Hasancık

Majör
Üye
Hocam, bu konunun aynısından zaten açmıştınız ne için tekrar açma gereği duydunuz ki? Eğer illa ki birinin fikrini merak ediyorsanız bence olmamış. Kullandığınız şok yapıştırıcının karıncalar için toksik etkileri olabilir.

armagankaya

Pupa
Üye
Hocam, bu konunun aynısından zaten açmıştınız ne için tekrar açma gereği duydunuz ki? Eğer illa ki birinin fikrini merak ediyorsanız bence olmamış. Kullandığınız şok yapıştırıcının karıncalar için toksik etkileri olabilir.
Hocam kusura bakmayın, kimse görmedi zannettim. Teşekkür ederim. Ama şok yapıştırıcının bir teması yok karıncayla. Yine de sıkıntı çıkarır mı? Bide silikondan yaparsam olurmu?

Hasancık

Majör
Üye
Hocam kusura bakmayın, kimse görmedi zannettim. Teşekkür ederim. Ama şok yapıştırıcının bir teması yok karıncayla. Yine de sıkıntı çıkarır mı? Bide silikondan yaparsam olurmu?
Temas etmemesi durumunda sorun çıkarıp çıkarmayacağından emin değilim. Eğer silikon kullanacaksanız, mutlaka akvaryum silikonu tercih etmelisiniz. Genel amaçlı silikonların toksik etkileri olabileceğini bu forumda dile getiren birçok kişi gördüm. Bu benim görüşüm fakat açık konuşmam gerekirse formikaryumunuz estetik açıdan da pek hoş görünmüyor. Bence bu formikaryumdan daha iyisini yapabilirsiniz.

Son düzenleme:

armagankaya

Pupa
Üye
Temas etmemesi durumunda sorun çıkarıp çıkarmayacağından emin değilim. Eğer silikon kullanacaksanız, mutlaka akvaryum silikonu tercih etmelisiniz. Genel amaçlı silikonların toksik etkileri olabileceğini bu forumda dile getiren birçok kişi gördüm. Bu benim görüşüm fakat açık konuşmam gerekirse formikaryumunuz estetik açıdan da pek hoş görünmüyor. Bence bu formikaryumdan daha iyisini yapabilirsiniz.
Saolun hocam.

Hocam, estetik açıdan iyi durmadığını söylemişsiniz. Elimde bir sürü malzeme var, gaz beton kullanıyorum ama bulunduğum bölge dolayısıyla pleksi veya cam bulamıyorum. Pleksiyi internetten alsam bile kesmek için herhangi bir yer yok.Hani ben zaten 25x20 gaz betondan bir sürü yaşam alanı oluşturdum ama üstünü kapatabileceğim bir materyal yok.

Son düzenleme: