Yaşam alanı ideal mi?

Hasancık

Replete
Üye
Merhabalar, L7 Vagansım şu an kabuk atma döneminde o yüzden yaşam alanının ısısını ve nemini biraz arttırmak istedim ve peteğin üstüne koydum petek fazla sıcak olmuyor hafif bir sıcaklık veriyor fakat görüntü olarak biraz fazla nemli duruyor bu normal midir? Bir sıkıntı yaratır mı? Yaşam alanı, petek çalışmaz iken 20.4 Derece gösteriyor petek çalışırken bu değer 22.5 e kadar çıktı nem oranı da petek çalışmaz iken 83 çalışırken 90 ı görüyor. Peteğin üstüne koymadan önce ise yaşam alanı 19 Derece ve 78 Nem gösteriyordu sizce ne yapmalıyım? Görseldeki nem damlaları yaşam alanının sadece tavanında var.IMG_2756.jpeg

Son düzenleme:

kuzeyss

Larva
Rehberkolik
Üye
Merhabalar, L7 Vagansım şu an kabuk atma döneminde o yüzden yaşam alanının ısısını ve nemini biraz arttırmak istedim ve peteğin üstüne koydum petek fazla sıcak olmuyor hafif bir sıcaklık veriyor fakat görüntü olarak biraz fazla nemli duruyor bu normal midir? Bir sıkıntı yaratır mı? Yaşam alanı, petek çalışmaz iken 20.4 Derece gösteriyor petek çalışırken bu değer 22.5 e kadar çıktı nem oranı da petek çalışmaz iken 83 çalışırken 90 ı görüyor. Peteğin üstüne koymadan önce ise yaşam alanı 19 Derece ve 78 Nem gösteriyordu sizce ne yapmalıyım? Görseldeki nem damlaları yaşam alanının sadece tavanında var.
Selamlar. Öncelikle terradaki nem çok fazla L7 Vagans için 90 çok fazla. Molt dönemi için bile fazla. Mantar ve küf riski fazla olacaktır. Özellikle moltta aşırı nem + yetersiz havalandırma çok kötü bir kombinasyon. Peteğin üstünden canlıyı almanızı ve peteğe 5 cm mesafe ile koymanızı ve delik sayısını arttırmanızı şiddetle tavsiye ederim.