Yardımcı olurmusunuz?

Menchester

Yumurta
Üye
Merhaba ben karınca hobisine meraklı olan bir insanım ama hiç yapmadım. Kraliçe karınca nasıl ve nerde bulurum lütfen yardımcı olur musunuz? Ve bu siteyi ilk defa kullanıyorum lütfen hata yaptıysam söyleyin.

yusufff01

Pupa
Üye
Merhabalar,öncelikle hobiye hoşgeldiniz keyif almanızı ve gönlünüzce olmasını dilerim.

Kraliçe karınca bulabilmek için nemli, ılıman-sıcak hava gerekli.Şöyle tarif edeyim,aşırı soğukta bulmanızın çok zor olduğu gibi çok sıcakta da kraliçe bulmanız çok zor.O yüzden sıcak bir il de yaşıyorsanız öğlen değil de daha serin ve rüzgrasız saatler de, örneğin sabah 6:30-10:30 arası ve akşam üstü saalerin de park kaldırımların da veya çok otlak olmayan ormanlık alanlar da arayabilirsiniz.

En yüksek şansınız yağmurdan sonrası güneşli ve rüzgarsız hava koşulların da olacaktır.Şu sıralar messor uçuşları yavaştan başladı arada sırada çevrenizi kontrol edebilirsiniz.Ya da yuva ağzında prenses gördüğünüz kolonileri yakın takibe alıp özellikle yağmurdan sonra ki zaman dilimin de sıkça kontrol edebilirsiniz.

Menchester

Yumurta
Üye
Merhabalar,öncelikle hobiye hoşgeldiniz keyif almanızı ve gönlünüzce olmasını dilerim.

Kraliçe karınca bulabilmek için nemli, ılıman-sıcak hava gerekli.Şöyle tarif edeyim,aşırı soğukta bulmanızın çok zor olduğu gibi çok sıcakta da kraliçe bulmanız çok zor.O yüzden sıcak bir il de yaşıyorsanız öğlen değil de daha serin ve rüzgrasız saatler de, örneğin sabah 6:30-10:30 arası ve akşam üstü saalerin de park kaldırımların da veya çok otlak olmayan ormanlık alanlar da arayabilirsiniz.

En yüksek şansınız yağmurdan sonrası güneşli ve rüzgarsız hava koşulların da olacaktır.Şu sıralar messor uçuşları yavaştan başladı arada sırada çevrenizi kontrol edebilirsiniz.Ya da yuva ağzında prenses gördüğünüz kolonileri yakın takibe alıp özellikle yağmurdan sonra ki zaman dilimin de sıkça kontrol edebilirsiniz.
Anlattığınız için çok teşekkür ederim iyi hobiler

Ali7

Larva
Üye
Merhaba ben karınca hobisine meraklı olan bir insanım ama hiç yapmadım. Kraliçe karınca nasıl ve nerde bulurum lütfen yardımcı olur musunuz? Ve bu siteyi ilk defa kullanıyorum lütfen hata yaptıysam söyleyin.
Yusuf'un da dediği gibi burda iklim faktörü var. Ben bu aralar aşırı kraliçeye rastlıyorum Marmara tarafında uçuşlar başladı emin ol hiç beklemediğin bir anda karşına çıkacak. İyi şanslar diliyorum.

ATHENA

Minör
Üye

Akşam sokak lambalarının altına bakabilirsin, en etkili yollardan biri o.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Karınca çiftliğim kanalında yeterli tüm bilgiler var. Başka kanallarda göz atabilirsin. Özellikle kraliçe bulacağım diye çok kasma. Benim şuan bir kolonim var ve onu kuzenle bahçede otururken buldum. Bu hafta ise Antalya/Kaş inceboğaz plajında muhtemelen döllenmiş aphaenogaster prensesi buldum(otururken). Aynı şekilde 2 gün önce Muğla/Saklı Kent'te otururken muhtemelen döllenmiş aphaenogaster prensesi buldum. Yani şans işi bu.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Burdanda verebileceğim bilgiler saat 4-5 gibi gezinin. Mart-Kasım ayları arasında uçuşlar olur. Kaldırım kenarı, kaldırım üstü, basketbol sahası,futbol sahası, düz beton zeminler(etrafında bitki örtüsü olması gerekli) bu tip yerlerde bulursun. Akşamda 11 saatlerinde bulursun. Yağmurdan sonra yerler hafif nemli olduğu zamanlar uçuşlar çok fazla artar. Rüzgarın maksimum 15kmh, nemin %40-%60 arası olduğu zamanlarda bulabilirsin. Sana verebileceğim bilgiler bu kadar devamını daha detaylı olarak karınca çiftliğim kanalında bulabilirsin.