Yardımcı olur musunuz?

HasanH

Yumurta
Üye
Öncelikle herkese merhaba, karınca hobisine epeydir meraklıyım ama tam bilgi sahibi değilim merak ettiğim bir kaç şey var yardımcı olursanız sevinirim :)

1-)Başlangıç için ilk koloni olarak hangi tür ile başlamalıyım ?

2-)Genel olarak karıncalar için detaylı bilgileri (beslenme, bakım, tür özellikleri, dikkat edilmesi gerekenler vb.) öğrenmem için kaynak öneriniz var mı?

ysa

Minör
Üye
1) Messor, Tetramorium, Lasius, Tapinoma
2) Karınca Çiftliğim kanalından temel bilgileri öğrenebilirsiniz.

CLYENSE

Nanitik
Üye
Merhabalar, hobiye hoş geldiniz!
Şimdiden sorularınızı madde madde cevaplandırayım:

1. Öncelikle hangi tür karıncaları sevdiğinizi belirlemeniz gerekiyor.
    Örneğin; büyük boyutlu türleri, yani majör işçileri ve iri kraliçeleri olan türleri seviyorsanız Camponotus veya Messor gibi cinslerle başlayabilirsiniz. Bu türler hobiye başlamayı oldukça zevkli hale getirir.
    Eğer küçük ama popülasyonu hızlı artan türleri seviyorsanız, Tetramorium, Pheidole veya Lasius türlerine yönelebilirsiniz.
    Görünüşe önem veriyorsanız ise, bu tamamen sizin araştırmanıza ve hangi türün size daha çekici geldiğine bağlıdır.

2. Herhangi bir türün bakımıyla ilgili bilgileri bu forum üzerinden rahatlıkla bulabilir ve faydalanabilirsin

armagankaya

Nanitik
Üye
Öncelikle herkese merhaba, karınca hobisine epeydir meraklıyım ama tam bilgi sahibi değilim merak ettiğim bir kaç şey var yardımcı olursanız sevinirim :)

1-)Başlangıç için ilk koloni olarak hangi tür ile başlamalıyım ?

2-)Genel olarak karıncalar için detaylı bilgileri (beslenme, bakım, tür özellikleri, dikkat edilmesi gerekenler vb.) öğrenmem için kaynak öneriniz var mı?
1-)Hocam messor bana göre başlangıç için doğru bir tercih olur hem bakımı kolay ve eğlenceli bir tür.
2-)messor için bu bakım rehberinden yardım alabilirsiniz https://karincaciftligim.com/threads/messor-structor-bakim-rehberi.13263/ .

HasanH

Yumurta
Üye
Merhabalar, hobiye hoş geldiniz!
Şimdiden sorularınızı madde madde cevaplandırayım:

1. Öncelikle hangi tür karıncaları sevdiğinizi belirlemeniz gerekiyor.
    Örneğin; büyük boyutlu türleri, yani majör işçileri ve iri kraliçeleri olan türleri seviyorsanız Camponotus veya Messor gibi cinslerle başlayabilirsiniz. Bu türler hobiye başlamayı oldukça zevkli hale getirir.
    Eğer küçük ama popülasyonu hızlı artan türleri seviyorsanız, Tetramorium, Pheidole veya Lasius türlerine yönelebilirsiniz.
    Görünüşe önem veriyorsanız ise, bu tamamen sizin araştırmanıza ve hangi türün size daha çekici geldiğine bağlıdır.

2. Herhangi bir türün bakımıyla ilgili bilgileri bu forum üzerinden rahatlıkla bulabilir ve faydalanabilirsin
Teşekkür ederim sağolun

Bu zamanlarda messor bulabilir miyim peki?

armagankaya

Nanitik
Üye
Teşekkür ederim sağolun

Bu zamanlarda messor bulabilir miyim peki?
Tabii, bulmanız mümkün ama kış yaklaştığı için biraz zor olabilir. Pes etmeyin; sıcaklık 24 °C ve üzerindeyken, nem oranı %60’ın üzerindeyse ve rüzgar 10’un altındaysa bulma ihtimaliniz artar.

kapazpfc

Yumurta
Üye
Tetramorium ile başlayın diyer türlerde az çok problem var ama bu türde yok yemek seçmezler uçuşları sık sık oluyor şimdi olmazda yazda sık sık uçuşları oluyor transfer zorluğu yok ilk işçi süresi az okadar stresli bir tür deil hızlı ürüyorlar baya iyi bi tür

1) Messor, Tetramorium, Lasius, Tapinoma
2) Karınca Çiftliğim kanalından temel bilgileri öğrenebilirsiniz.
Tapinoma zor bir tür bence

HasanH

Yumurta
Üye
Tetramorium ile başlayın diyer türlerde az çok problem var ama bu türde yok yemek seçmezler uçuşları sık sık oluyor şimdi olmazda yazda sık sık uçuşları oluyor transfer zorluğu yok ilk işçi süresi az okadar stresli bir tür deil hızlı ürüyorlar baya iyi bi tür

Benim kafamda messorlar vardı zaten ama sizden de fikir almak istedim
Messorların alt türleri arasında çok farklılıklar var mı?

HasanH

Yumurta
Üye

Tetramorium nasıl bir tür peki biraz bilgi verir misiniz?

Birde forumda karınca satımı oluyor mu?
Bu zamanlarda bulamayacağım gibi çünkü

kapazpfc

Yumurta
Üye
Tetramorium nasıl bir tür peki biraz bilgi verir misiniz?

Birde forumda karınca satımı oluyor mu?
Bu zamanlarda bulamayacağım gibi.
Hasatçı özellikleri var çok hızlı ürüyorlar herşeyi yiyorlar ben ekmek kırıntısı kurabiye sosis falan vermiştim yediler tetramorium caespitum rehberi var forumda onu okuyun

armagankaya

Nanitik
Üye

Hocam messor larda besin gibi sıkıntıları yok tohumla bile beslenebiliyor.Sadece biraz pis bir cins yoksa ben şimdiye kadar 2 kere messor baktım pis olma harici bir sıkıntı yaşamadım.

HasanH

Yumurta
Üye
Hasatçı özellikleri var çok hızlı ürüyorlar herşeyi yiyorlar ben ekmek kırıntısı kurabiye sosis falan vermiştim yediler tetramorium caespitum rehberi var forumda onu okuyun
Teşekkür ederim

Hocam messor larda besin gibi sıkıntıları yok tohumla bile beslenebiliyor.Sadece biraz pis bir cins yoksa ben şimdiye kadar 2 kere messor baktım pis olma harici bir sıkıntı yaşamadım.
Evet bende messorları çok kolay bir tür diye biliyorum, ama pis olduklarını şimdi sizden öğrendim

Tetramoriumların eksi yönde bir özelliği var mı peki? (Eksi derken kötü amaçla söylemedim hepsi birbirinden muazzam canlılar)

armagankaya

Nanitik
Üye

Hocam rehberde birde transferlerinin zor olduğu görülüyor ama.

Teşekkür ederim

Evet bende messorları çok kolay bir tür diye biliyorum, ama pis olduklarını şimdi sizden öğrendim

Tetramoriumların eksi yönde bir özelliği var mı peki? (Eksi derken kötü amaçla söylemedim hepsi birbirinden muazzam canlılar)
https://karincaciftligim.com/threads/tetramorium-caespitum-bakim-rehberi.7729/ hocam burdan bütün bilgilerine ulaşabilirsiniz. İyi hobiler dilerim.

kapazpfc

Yumurta
Üye
Ben

https://karincaciftligim.com/threads/tetramorium-caespitum-bakim-rehberi.7729/ hocam burdan bütün bilgilerine ulaşabilirsiniz. İyi hobiler dilerim.
Ben bi zorluk yaşamadım sadece lasiuslarda yaşadım baya

Zaten rehberdede transfer zorluğu yok deniyor

armagankaya

Nanitik
Üye
Ben

Ben bi zorluk yaşamadım sadece lasiuslarda yaşadım baya

Zaten rehberdede transfer zorluğu yok deniyor
Hocam Stressiz cinslerin/türlerin neredeyse hepsinde görülen transfer zorluğu bu türde de görülmektedir. Bulundukları ortama çok kolay aşina olabildikleri için yaşadıkları alanda yaptığınız titreşim, aydınlatma gibi transfer sürecini tetikleyen seçenekler T. caespitum'u büyük ölçüde etkilemiyor ve bu transferlerini bir hayli zorlaştırıyor. Aynı bu şekil yazıyor.Yani bulundukları bölgeye alıştıkları için başka bir yere transfer olurken titreşim aydınlatma gibi şeylerde işe yaramaz diyor.Rehberi iyice okuduğunuzda görüceksiniz zaten.İyi forumlar dilerim.

kapazpfc

Yumurta
Üye
Hocam Stressiz cinslerin/türlerin neredeyse hepsinde görülen transfer zorluğu bu türde de görülmektedir. Bulundukları ortama çok kolay aşina olabildikleri için yaşadıkları alanda yaptığınız titreşim, aydınlatma gibi transfer sürecini tetikleyen seçenekler T. caespitum'u büyük ölçüde etkilemiyor ve bu transferlerini bir hayli zorlaştırıyor. Aynı bu şekil yazıyor.Yani bulundukları bölgeye alıştıkları için başka bir yere transfer olurken titreşim aydınlatma gibi şeylerde işe yaramaz diyor.Rehberi iyice okuduğunuzda görüceksiniz zaten.İyi forumlar dilerim.
Pardon reis yanlış okumuşum