Yardım

Enginfırat

Yumurta
Üye
Cataglyphislerime farklı farklı böcekler veriyorum yemiyorlar. Sadece yanlarından geçiyorlar. Hep verdim yemediler. Birde tüpe böcek koyarsak kaç saat veya kaç gün içinde almalıyım?

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
24 saat sonra verdiğiniz besini geri alabilirsiniz. Malesef canlıların bu tarz besin seçiciliği gözlemlenebiliyor. Bir kaç alternatif daha deneyin eğer yemediklerinden eminseniz.

Enginfırat

Yumurta
Üye
Bahçede bulduğum kırmızı japon böceklerin den veriyorum, tüpün dibine çekiyorlar ama yemiyorlar. Başka bir böcek düşünmeye çalışıyorum. Mesela bizim evimizde alman hamam böcekleri var. Verirsem yerlermi?

Enginfırat

Yumurta
Üye
24 saat sonra verdiğiniz besini geri alabilirsiniz. Malesef canlıların bu tarz besin seçiciliği gözlemlenebiliyor. Bir kaç alternatif daha deneyin eğer yemediklerinden eminseniz.
Besini aldığımız zaman buz dolabina koyarsak küflenmez değil mi?

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Besini aldığımız zaman buz dolabina koyarsak küflenmez değil mi?
Hayır küflenir. Hatta daha da kötü olur diyebiliriz. Bir kere dondurup çözündüğü zaman küfe, kire daha açık olur. En sağlıklısı besini tazelemeniz.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Bahçede bulduğum kırmızı japon böceklerin den veriyorum, tüpün dibine çekiyorlar ama yemiyorlar. Başka bir böcek düşünmeye çalışıyorum. Mesela bizim evimizde alman hamam böcekleri var. Verirsem yerlermi?
Tüpün dibine kadar çekiyorlarsa bence yiyorlardır da siz denk gelmiyorsunuzdur ya.

Enginfırat

Yumurta
Üye
Şimdi aldım o böcekleri. Bir tanesi rahat duruyo ama diğeri hitler gibi her yere saldırıyor. Hatta ağzı ile dış pamuğa saldırıyor. Nedeni nedir? ( Rahat duruyo falan dediklerim aenescens)

Enginfırat

Yumurta
Üye
Her saat ışığı açıp röntgenlememden rahatsız olmuş olabilir mi? (akşam olsa bile)

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
hocam her gün her saat birisi evinizdeki tüm perdeleri açıp sizi röntgenleyip bıraksa çocuk yapıp büyütmekte zorlanırsınız biraz bence. yakın durumlar gibi geliyor

Enginfırat

Yumurta
Üye
Teşekkürler. Bugün sabah inceleyeceğim. Bugün sabah dememin sebebi, saat gece 12'yi geçmiş olması.