yardım

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
selamlar 3 tane sorum olucaktı:

1- neredeyse bütün nereden tarantula alabilirim sorularına whatsapp/facebook gruplarına bakabilirsiniz deniyor bu gruplara nereden giriş sağlayacağız?

2-alırken referans almayı unutmayın deniyor bu ne demek?

3-tarantulanın fiyatı ile birlikte teraryum masrafı canlı yem masrafı yani bu hobi kaç tl tutar? minimum seviyede tarantulanın fiyatı da minimum olacak seviyede.

Ünal

Pupa
Üye
İlk ikiyi bende merak ediyorum 3 bı baktım piyasaya da 300 TL ile baslana bilir ama ilerde teraryum vs alınırsa biraz daha maliyet artiyo

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
1- Facebookta Tarantula yaz çıkan gruplara gir?

2- Daha önce satış yapmış kişilerden almalısınız. Ref istediğinizde satıcının daha önceki müşterileri satıcıya kefil oluyorlar ve güvenli bir şekilde alışveriş yapıyorsunuz.

3- En ucuz tarantula 100tlden başlıyor. Canlı yem masrafı zaten yok denecek kadar az kendizin üretim yaparsanız. Teraryum olarak da saklama kabı kullanabilirsiniz. Torfu ve canlı yemi satıcıdan rica etseniz gönderir zaten.

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
1-biraz hobinin içinde olmak lazım bunun için. ilgilendikçe karşınıza çıkar gruplar. ama en kolayı Facebook'a girip arama yerine tarantula yazıp gruplara bakmak.
2-referans önceden bu satıcıdan alım yapmış kişilerin sorun yaşamadığını gösterir. malum hobide 10 ilandan 7sinin altından bir şey çıkıyor o yüzden önceden alım yapmış kişilerle konuşup satıcıya güvenmek lazım.
3-tamamen ne yapmak istediğinize göre değişir. yem fiyatları çok uygun. un kurdu morio vs. kurtların 100 tanesi 10 lira civarında. hamam böceklerinin tanesi 50-150 kuruş arasında. teraryum tamamen size kalmış binlerce lira harcayıp görsel teraryumlar da yapabilirsiniz evdeki imkanlarla da yapabilirsiniz

Ünal

Pupa
Üye
Peki gurupta bunu sormak yasakmi referans istemek fln