Yardım

Steel5038

Yumurta
Üye
Bi ara arkadaşla karınca hobisi hakkında konuşuyorduk onundan kolonisi varmış benimde kraliçe karınca aradığımı duyunca elinde ki koloniyi verdi bakamamakdan 10-15 işçisinden 1 tane kalmış elime geleli tam 1 hafta pamukla şekerli su veriyormuş bende öyle verdim ilk gün içitler ardından içtiklerini görmedim salı günü çekirge yakalyıp verdim ardından cumada verdim cumartesi akşam ankara canlı yemden un kurdu sipariş ettim o günden beri yemek vermedim sadece şekerli pamuk vardı tüpte az önce kontrol amaçlı baktım işçi ölmüştü şimdi şırınga yardımı ile şekerli su damlattım 10-15 dk gözelemledim kraliçe içmedi ne yapabilirim yumurta yok

Yunusemree

Larva
Üye
Verdiğiniz çekirgede parazit olma ihtimali çok yüksek gibi geldi, çok sık rahatsız ediyorsunuz gibi anladım şimdilik sadece haftada 1 besleme ve tüp kirli ise veya suyu bitmişse transfer gerekli.

KarıncaAcemisi

Yumurta
Üye
Bi ara arkadaşla karınca hobisi hakkında konuşuyorduk onundan kolonisi varmış benimde kraliçe karınca aradığımı duyunca elinde ki koloniyi verdi bakamamakdan 10-15 işçisinden 1 tane kalmış elime geleli tam 1 hafta pamukla şekerli su veriyormuş bende öyle verdim ilk gün içitler ardından içtiklerini görmedim salı günü çekirge yakalyıp verdim ardından cumada verdim cumartesi akşam ankara canlı yemden un kurdu sipariş ettim o günden beri yemek vermedim sadece şekerli pamuk vardı tüpte az önce kontrol amaçlı baktım işçi ölmüştü şimdi şırınga yardımı ile şekerli su damlattım 10-15 dk gözelemledim kraliçe içmedi ne yapabilirim yumurta yok
Benzer durumda bir camponotus kolonim vardı test tüpü transferi yapıp un kurdu ve şekerli su ile besledim (haftada 1 kere) ve 2 ay boyunca karanlık ortamda tuttum tekrardan kolonisini büyüttü ve sağlığına kavuştu. Olduğunca az kontrol edilicek şekilde bakmanızı tavsiye ederim kraliçeler işçi çıkamada başarısız olduklarında stres yapmaya aşırı meyillidir.

Steel5038

Yumurta
Üye
Elime geldiğinde tüp değişimi yaptım türü camponotos belirtmeyi unutmuşum kontrol yapmayı kestim sabah un kurtları elime ulaştı besleme yaptım

KarıncaAcemisi

Yumurta
Üye
Elime geldiğinde tüp değişimi yaptım türü camponotos belirtmeyi unutmuşum kontrol yapmayı kestim sabah un kurtları elime ulaştı besleme yaptım
Camponotus türleri oldukça dayanıklıdır verdiğiniz besinlerin az geldiğini düşünmeyin sürekli kontrol etmek çok stres yapmalarına sebep olur benim kurtulan kraliçemin şuan +30 işçisi vardır. Umarım sizinki de sağlığına kavuşur.

KarıncaAcemisi

Yumurta
Üye
Bir sorum daha olacak ses karıncaları etkiler mi
karıncaların gürültüden değil ama odanda bas veya başka ses cihazı bulunan bir yere yakınsa titreşim rahatsız edebilir ama bu kadar az bir titreşimin karıncaların sağlığını etkileyeceğini düşünmüyorum.