Yardım

Mehmedlbozan

Yumurta
Üye
Tetramorium karıncalarım bi türlü artmıyor 5 aya yakındır sadece 7tane işçi var kralice ay da bir yeni karınca cıkartıyor ve sadece şekerli su içiyorlar un kurdu veriyorum ama yemiyorlar haşlanmiş yumurta verdim yemediler kıyma verdim yemediler hamam böceği verdim yemediler yardımcı olurmusunuz ?

npc_Tetra

Larva
Üye
Yememe gibi bir ihtimal yok yemeseler şuana kadar çoktan ölmüşlerdü illa besleniyorlardır bendede var tetramorium kolonisi 25 işçili fln ama üremeleri bir tık yavaş zaten bu aralar boostlamaya başladım

Mehmedlbozan

Yumurta
Üye
Yememe gibi bir ihtimal yok yemeseler şuana kadar çoktan ölmüşlerdü illa besleniyorlardır bendede var tetramorium kolonisi 25 işçili fln ama üremeleri bir tık yavaş zaten bu aralar boostlamaya başladım
Her yemek verdiğim zaman yaklaşık 10-20dk inceliyorum aralarından 1-2tanesi tek un kurdunun içindeki sıvıyı tüketiyor ama şekerli su verdiğimde hemen hemen hepsi içiyor

BurakDmrts

Yumurta
Üye
1 2 tanesi tüketiyorsa diğerleride besleniyordur normal bişey. Sıcaklık değerleri nasıl? yeterli değilse gelişim yavaş olur. Ayrıca kış aylarına yaklaştığımız yumurtlama ve gelişme yavaşlayabilir.

Mehmedlbozan

Yumurta
Üye
1 2 tanesi tüketiyorsa diğerleride besleniyordur normal bişey. Sıcaklık değerleri nasıl? yeterli değilse gelişim yavaş olur. Ayrıca kış aylarına yaklaştığımız yumurtlama ve gelişme yavaşlayabilir.
Sıcaklık 20-25derece arası idel yani
Haftada 2kere besliyorum
Haftada 3kerede şekerli su veriyorum

BurakDmrts

Yumurta
Üye
haftada 3 veya 4 çıkartabilirsiniz biraz artırın ne olcak gözlemleyin.