Yardım lütfen :(

Gökdennz

Nanitik
Üye
Yaklaşık 30 işçili messor kolonimin tüpünün içinde almam gereken buffalo kurdu var ama tüpün ağzından ayrılmıyorlar biri gidiyor biri geliyor kafayı yemek üzereyim nasıl alacağım içerde kalan kurtları..

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kanka leğen gibi geniş biryerde almaya çalış kaçan olur ama tutup geri koyarsın sorun olmaz yani

Gökdennz

Nanitik
Üye
Ve kurt ne kadar süre kalırsa sıkıntı yapmaya başlar?

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Tabi ben ihtimal verdim gözle görünür küflenme o zamana başlar ama sen yinede almaya çalış mikroskobik ortamda küflenme baslamış olabilir

Mücteba

Pupa
Üye
Yaklaşık 30 işçili messor kolonimin tüpünün içinde almam gereken buffalo kurdu var ama tüpün ağzından ayrılmıyorlar biri gidiyor biri geliyor kafayı yemek üzereyim nasıl alacağım içerde kalan kurtları..
Bence rahat etmek için ufak bir outworld bağlayabilirsin yada formicariuma geç. Bende 20 işçili messor kolonimde yaşıyorum aynı sorunu

Gökdennz

Nanitik
Üye
Bence rahat etmek için ufak bir outworld bağlayabilirsin yada formicariuma geç. Bende 20 işçili messor kolonimde yaşıyorum aynı sorunu
Küçük bir formikaryumum hazır 2. nesil işçilerin hepsi çıksın transfer denemeyi düşünüyorum zaten teşekürler dostum.

Gökdennz

Nanitik
Üye
Birde Allah'tan fazla yemediklerini tüpün ağzına taşımışlar o konuda cidden çok temiz canlılar hallettim çıkardım sabah fazla kalan kurtları. Kesip vermek lazım sanırım birde öldürmek yetmiyor yiyememişler birini hiç.

Yigit3

Yumurta
Üye
Yaptıkça alışıyorsun. Pamuğu ilk çıkarttığında çok tepki vermiyorlar hızlı bir şekilde almalısın ama pamuğu çıkarttıktan sonra yok biri kaçıyor diye pamuğu geri tıkarsan o zaman bütün koloni pamuğa yöneliyor

Gökdennz

Nanitik
Üye
Yaptıkça alışıyorsun. Pamuğu ilk çıkarttığında çok tepki vermiyorlar hızlı bir şekilde almalısın ama pamuğu çıkarttıktan sonra yok biri kaçıyor diye pamuğu geri tıkarsan o zaman bütün koloni pamuğa yöneliyor
Tecrübe edindikçe olacak hocam evet.

Mücteba

Pupa
Üye
Birde Allah'tan fazla yemediklerini tüpün ağzına taşımışlar o konuda cidden çok temiz canlılar hallettim çıkardım sabah fazla kalan kurtları. Kesip vermek lazım sanırım birde öldürmek yetmiyor yiyememişler birini hiç.
Aynen küçük kolonilerde bölüp vermek lazım dış kabuğu sert geliyor un kurdunun.