bu kuş ebabil kuşu sanırım besledikten sonra yüksek biyerden bırakmanız gerekiyo uçucaktır olduğu yerden kendi uçamazBir kuş buldum arka bahçede hasta ve ya yavru tam anlayamadım kuşa ne yedirip ne içireceğim yardım ederseniz sevinirim. Teşekürler
Kediler saldırıyordu arka bahçeye bırakırsam yerler büyük ihtimalbu kuş ebabil kuşu sanırım besledikten sonra yüksek biyerden bırakmanız gerekiyo uçucaktır olduğu yerden uçamıyo
yere konmuş veya duşmus olabiilir. Ebabil kuşları yüksek bir yerden bırakılmazsa uçamaz. tabi halsizse su yem verebilirsin.Kediler saldırıyordu arka bahçeye bırakırsam yerler büyük ihtimal
Biraz daha canlı bi hale gelirse arka bahçede yükse bi yere koyarımyere konmuş veya duşmus olabiilir. Ebabil kuşları yüksek bir yerden bırakılmazsa uçamaz. tabi halsizse su yem verebilirsin.
Ses çıkaramıyo gözleri kapalı ölü gibi yatıyoNe kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum fakat bir videoda Ebabil kuşlarını fazla yanında tutmamak gerektiğini söylüyordu. Ebabil, bir süre sonra diğer kuşları başına toplatıyor(muş). Saldırabilirler sana.
Yanına yem ve su bırak 1-2 gün sonra sal gitsin zorla su azıcık içilebilirsin ama asla zorla yem gerdirme ölürSes çıkaramıyo gözleri kapalı ölü gibi yatıyo
Teşekürler ama elime alamam pençeleri çoook keskin yarın güneşli havada yüksek bi yere bırakıp kediler yemesin diye başında beklerim.Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum fakat bir videoda Ebabil kuşlarını fazla yanında tutmamak gerektiğini söylüyordu. Ebabil, bir süre sonra diğer kuşları başına toplatıyor(muş). Saldırabilirler sana.
İnternette birkaç şey yazıyor. Dilersen o kaynaklara da bakabilirsin. Alıntı bırakıyorum aşağıya.
"Uçamayan ebabil kuşu gördüğümüzde ne yapmalıyız? Eh, bu bilgilerden sonra sanıyoruz tahmin etmesi çok zor değil. Avuçlarınız arasına aldığınız ebabil kuşunu hafifçe yukarı doğru fırlatın ya da yüksek bir yerden aşağı bırakın. Uçup gidecektir. Beslenmesi için ıslatılmış kedi maması ya da yağsız kıyma verebilirsiniz; ancak hayvan muhtemelen elinizden yemek istemeyecektir. Aslen kendi öğünü, havada yakaladığı böceklerdir. Bu nedenle beslemeye çalıştığınız sürede daha fazla enerji ve su kaybetmesine neden olursunuz."
Bilmiyorum ki bişey yapar diye çok dokunmuyorumİnternette okuduğumda aynı forumdaki diğer arkadaşların dediği gibi yüksek bir yerden uçması adına yukarı doğru kuvvet uygulamak gerekiyormuş. Ayakları küçük olduğundan yere konduğunda bir daha havalanamıyormuş. Kısacası tekrar kalkış yapmak için bir dış kuvvete ihtiyacı var.
Gözlerinin kapalı olmasının sebebini bilmiyorum, herhangi bir yarası var mı?
Cesaret edip yaptım ama tam fırlatırken kanadında ve popo kısmında yara var acaba kedilerin işi mi yaralarına sürmem gereken bişey varmıveya havluyla sırt kısmından tutup uçurabilirsin
yara büyük ve derin değilse sorun olmaz zaten genelde havada geçiriyolar hayatlarını.Cesaret edip yaptım ama tam fırlatırken kanadında ve popo kımında yara var acaba kedilerin işi mi yaralarına sürmem gereken bişey varmı
O kadar incelemedim fotoğrafını çekeyim mi ?yara büyük ve derin değilse sorun olmaz zaten genelde havada geçiriyolar hayatlarını.
olurO kadar incelemedim fotoğrafını çekeyim mi ?
Uçurdum havaya doğru attım baya bi alçaktan uçtu ama umarım bi sıkıntı yaşamaz