Yardıııım

Burak

Yumurta
Üye
Bir kuş buldum arka bahçede hasta ve ya yavru tam anlayamadım kuşa ne yedirip ne içireceğim yardım ederseniz sevinirim. Teşekürler

Ekli dosyalar

• IMG-20220624-WA0005.jpeg
    IMG-20220624-WA0005.jpeg
    102.7 KB · Görüntüleme: 22

Adoganf

Yumurta
Üye
Kuş yemi, ekmek, buğday yer güzelce su vermeyi unutma ve aynı konu altında arka arkaya 2 konu açma lütfen kuşu istediği zaman gidebileceği bir yere bırak iyi olduğu zaman uçup gidecektir fazla ürkütme ki iyileşmeden gitmesin

Burak

Yumurta
Üye
Forum kullanmayı bilmiyorum 2. Konuyu nasıl sileceğim ve kuşu koyabileceği tek güvenli yer kapalı bi oda istediği zaman gidemez ve çok halsiz suyu zorlamı içireyim

ÖmürDeniz

Larva
Üye
Bir kuş buldum arka bahçede hasta ve ya yavru tam anlayamadım kuşa ne yedirip ne içireceğim yardım ederseniz sevinirim. Teşekürler
bu kuş ebabil kuşu sanırım besledikten sonra yüksek biyerden bırakmanız gerekiyo uçucaktır olduğu yerden kendi uçamaz

Ruffnut

Yumurta
Üye
Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum fakat bir videoda Ebabil kuşlarını fazla yanında tutmamak gerektiğini söylüyordu. Ebabil, bir süre sonra diğer kuşları başına toplatıyor(muş). Saldırabilirler sana.
İnternette birkaç şey yazıyor. Dilersen o kaynaklara da bakabilirsin. Alıntı bırakıyorum aşağıya.

"Uçamayan ebabil kuşu gördüğümüzde ne yapmalıyız? Eh, bu bilgilerden sonra sanıyoruz tahmin etmesi çok zor değil. Avuçlarınız arasına aldığınız ebabil kuşunu hafifçe yukarı doğru fırlatın ya da yüksek bir yerden aşağı bırakın. Uçup gidecektir. Beslenmesi için ıslatılmış kedi maması ya da yağsız kıyma verebilirsiniz; ancak hayvan muhtemelen elinizden yemek istemeyecektir. Aslen kendi öğünü, havada yakaladığı böceklerdir. Bu nedenle beslemeye çalıştığınız sürede daha fazla enerji ve su kaybetmesine neden olursunuz."

Burak

Yumurta
Üye
Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum fakat bir videoda Ebabil kuşlarını fazla yanında tutmamak gerektiğini söylüyordu. Ebabil, bir süre sonra diğer kuşları başına toplatıyor(muş). Saldırabilirler sana.
Ses çıkaramıyo gözleri kapalı ölü gibi yatıyo

Ruffnut

Yumurta
Üye
İnternette okuduğumda aynı forumdaki diğer arkadaşların dediği gibi yüksek bir yerden uçması adına yukarı doğru kuvvet uygulamak gerekiyormuş. Ayakları küçük olduğundan yere konduğunda bir daha havalanamıyormuş. Kısacası tekrar kalkış yapmak için bir dış kuvvete ihtiyacı var.
Gözlerinin kapalı olmasının sebebini bilmiyorum, herhangi bir yarası var mı?

Burak

Yumurta
Üye
İnternette birkaç şey yazıyor. Dilersen o kaynaklara da bakabilirsin. Alıntı bırakıyorum aşağıya.

"Uçamayan ebabil kuşu gördüğümüzde ne yapmalıyız? Eh, bu bilgilerden sonra sanıyoruz tahmin etmesi çok zor değil. Avuçlarınız arasına aldığınız ebabil kuşunu hafifçe yukarı doğru fırlatın ya da yüksek bir yerden aşağı bırakın. Uçup gidecektir. Beslenmesi için ıslatılmış kedi maması ya da yağsız kıyma verebilirsiniz; ancak hayvan muhtemelen elinizden yemek istemeyecektir. Aslen kendi öğünü, havada yakaladığı böceklerdir. Bu nedenle beslemeye çalıştığınız sürede daha fazla enerji ve su kaybetmesine neden olursunuz."
Teşekürler ama elime alamam pençeleri çoook keskin yarın güneşli havada yüksek bi yere bırakıp kediler yemesin diye başında beklerim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

İnternette okuduğumda aynı forumdaki diğer arkadaşların dediği gibi yüksek bir yerden uçması adına yukarı doğru kuvvet uygulamak gerekiyormuş. Ayakları küçük olduğundan yere konduğunda bir daha havalanamıyormuş. Kısacası tekrar kalkış yapmak için bir dış kuvvete ihtiyacı var.
Gözlerinin kapalı olmasının sebebini bilmiyorum, herhangi bir yarası var mı?
Bilmiyorum ki bişey yapar diye çok dokunmuyorum

Ruffnut

Yumurta
Üye
Bu videoyu izleyebilirsin. Nasıl uçurman gerektiği hakkında bilgi verilmiş. İyi akşamlar.

ÖmürDeniz

Larva
Üye
Cesaret edip yaptım ama tam fırlatırken kanadında ve popo kımında yara var acaba kedilerin işi mi yaralarına sürmem gereken bişey varmı
yara büyük ve derin değilse sorun olmaz zaten genelde havada geçiriyolar hayatlarını.