Yaralı Yavru Gecko

denocangokcecan

Yumurta
Üye
Merhabalar yavru Hemidactylus Turcicus buldum
Üstüne kap düşürdüğüm için arka vücudunu cok dengesiz kullanabiliyor. aşırı yavaş bazen arka ayakları havaya bakıyor ve surunerek hareket ediyor. Bu durum için çok üzgünüm ve iyileştirme umuduyla Aloe vera jelini pamuğa sürüp yaralanan bolgeye yediriyorum, veya kantron yağını damlatiyorum.

Su ve yemek ihtiyacına gelirsek
Suyu şırıngayla ağzına doğru damlatiyorum. işçi karıncaları yaralayıp veriyorum kelebek gibi biraz daha büyük böceklerden çok feci bir şekilde korkup kuyruğunu sağa sola ve yukarı aşşağı doğru salladığından beri sadece işçi karincveriyorduum Bugün bulgur kurtlanmış ve hemen aldım, hayvanım için vermem iyi olur mu boyutu biraz büyük gibi bazılarının?
Ayrıca bugün 6. günü ve karıncayı yediğinden emin değilim ama yemese ölürdü diye tahmin ediyorum.
1000037926.jpg1000037925.jpg

Fotoğraflarının birinde beslediğim kap görünüyor ufak bi mağara yapmıştım bazen icinde bazende mağaranın dışının arkasında kabla bitişik şekilde buluyordum.
Şimdi başka bir teraryuma taşıdım, 2 fotoğrafı yine linkte .
eksiği var mı? ne önerirsiniz? iyileştirmek benim sorumluluğum bölgeme yakin veteriner benzeri yerler yok un kurdum da yoktu fakat bu bulgurun kutlanmasına sevindim biraz. Doğaya bırakın demeyin hayvan bu halde 1 günde 1 metre hareket edemez.

Gecko'nun Fotoğrafları

melihk

Yumurta
Üye
hocam mümkün mertebe un kurdu ile besleyin kalsiyum d3 ve d3 süz halini temin edin kapta her daim su olsun ama boğulmaması için derin olmasın multi vitamin kalsiyum ve force feeding ile düzelme ihtimali olur diye düşünüyorum
tuğkan bey'in bu videosunda daha detay bulabilirsiniz gelişmeleri foruma veya şahsıma atarsanız çok sevinirim umarım iyileşir

denocangokcecan

Yumurta
Üye
hocam mümkün mertebe un kurdu ile besleyin kalsiyum d3 ve d3 süz halini temin edin kapta her daim su olsun ama boğulmaması için derin olmasın multi vitamin kalsiyum ve force feeding ile düzelme ihtimali olur diye düşünüyorum
tuğkan bey'in bu videosunda daha detay bulabilirsiniz gelişmeleri foruma veya şahsıma atarsanız çok sevinirim umarım iyileşir
Şu an un kurdum yok maalesef ama lazım olduğu icin yarın üretim için adımlar atacağım. Eylül başında kalsiyum veya multi vitaminler temin edebilirim o güne kadar idare eder diye umuyorum.
Evet bu ve buna benzer bir sürü yerli ve yabancı video izledim, yaralamaya sebep olan benim ve bu suçluluk duygusu çok kötü.

GELİŞME
Bulgurun içindeki kurt olan Pyralidae larvasını teraryuma koymuştum. Kurt mağaranın içine doğru ilerledi ve geckom ona saldırıp mağaranın derinliklerine çekti. Işıkla baktığımda çiğniyordu, bu çok mutlu etti çünkü çok hızlı biçimde ilk kez güzel bir şey yedi.
Ardından bir tane daha attım o da şansa mağaranın üstüne takıldı ve aşağı doğru sarktı. Kurdun altına geçip onu da yakaladı ve yedi. 3. fazla olabilirdi ama 6 gündür düzgün bir şey yemediği için 3. un kurdunu da attım.
Fakat yememiş, kurt teraryumun kapağına kadar tırmanmış. Geri içine mi atmalıyım çıkarmalı mıyım acaba?

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Ardından bitane daha attim o da şansa mağaranın üstüne takildi ve aşşağı doğru sarktı. kurdun altına geçip onu da yakaladi ve yedi. 3. fazla olabilirdi ama 6 gündür düzgün bişe yemediği için 3.yü de attım.
Fakat yememiş kurt teraryumun kapağına kadar tırmanmış geri içine mi atmalıyım çıkarmalı mıyım acaba
Beslemeyi canlının kafa boyutuyla orantılı olacak şekilde yapabilirsiniz. 3. Kurdu tekrar vermeyi deneyin, yemezse zorlamaya gerek yok.
Bu canlılar gececil canlılardır. Hava karardığında hareketlenir. Beslemeyi de o zaman yapmanızı öneririm.
Ayrıca UV lambalara ihtiyacınız var. Canlı da henüz çok küçük. Şimdiden yeterince kalsiyum sağlamazsanız ileride MBD hastalığına maruz kalacaktır.
Un kurdu üretmeye başlasanız bile diyetinde çeşitli böcekler olması gerekir. Çekirge, cırcır böceği vs.

Bence bir süre gözlemleyin, hareketlerinde iyileşme gördüğünüzde bulduğunuz bölgede doğaya salın derim. En nihayetinde doğal seçilim ile hayatta kalır veya başka bir canlının karnını doyurur.

denocangokcecan

Yumurta
Üye
Beslemeyi canlının kafa boyutuyla orantılı olacak şekilde yapabilirsiniz. 3. Kurdu tekrar vermeyi deneyin, yemezse zorlamaya gerek yok.
Bu canlılar gececil canlılardır. Hava karardığında hareketlenir. Beslemeyi de o zaman yapmanızı öneririm.
Ayrıca UV lambalara ihtiyacınız var. Canlı da henüz çok küçük. Şimdiden yeterince kalsiyum sağlamazsanız ileride MBD hastalığına maruz kalacaktır.
Un kurdu üretmeye başlasanız bile diyetinde çeşitli böcekler olması gerekir. Çekirge, cırcır böceği vs.

Bence bir süre gözlemleyin, hareketlerinde iyileşme gördüğünüzde bulduğunuz bölgede doğaya salın derim. En nihayetinde doğal seçilim ile hayatta kalır veya başka bir canlının karnını doyurur.
3. kurdu hala yememiş aldım teraryumdan.
Zaten hep akşam yemleme yapıyorum.
Güzel bi UV lamba şuan alamam yakın çevremde vesayre petshop benzeri yerler yok maalesef, Eylül başında UV lambası, kalsiyum vesayre alacağım.
Ama elimde bu lazerli fenerlerden var. 3 modlu ; Kuvvetli düz beyaz ışık, Kırmızı lazer nokta ve mor hafif mavi renginde UV olduğunu düşünüyorum. Çünkü kağıt paraya tuttuğumda paranın ortasında yukarıdan aşağıya doğru ince bir şerit parlıyor.
sabahları 15 dk uygulamayı düşünüyorum. Acaba mağarasını kaldırıp yukarıdan mı vermeliyim yoksa mağaranın karşısına yatırmalı mıyım? bunun için ayrı bi konu açacağım.
Çeşitli böcekleri denedim; kelebek , çekirge vb. ama hepsinden çok korkuyor çünkü boyutuna göre büyük kalıyor maalesef. Bu yüzden şuanlık karınca, un kurdu , Pyralidae kurdu vereceğim.
Doğaya bu haliyle ölüme bırakmayı düşünmüyorum elimden geldiğince bakmaya çalışacağım, bugün 7. günümüz Eylüle kadar bakabilirsem veterinerleri gezip göstermeyi düşünüyorum.