yaralı kertenkele

dharma

Pupa
Üye
Merhabalar! Sabah annemin balkonda görmeden üstüne basması sonucu arka ayakları hareket etmemeye başladı. Kuyruğunuda bırakmış ve yere yapışmış haldeydi. Alıp şekerli su verdim ve içti. Türü nedir, ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Vicdani olarak yükümlü hissediyorum canlıya karşı ve en iyi şartta sürdürebildiği kadar yaşamını sürdürmesini sağlamak istiyorum.

Fotoğrafı:

Ekli dosyalar

• IMG_20240827_125542.jpg
    IMG_20240827_125542.jpg
    23.4 KB · Görüntüleme: 31
Moderatör tarafında düzenlendi:

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam ayak kemikleri ezilme sonucu kırılmış olabilir. Ayak kemiğinde kırık mevcutsa düzelmesi aylar sürebiliyor canlının. Ayrıca kırığa bağlı enfeksiyon da gelişebilir. Bazen canlılar uyum sağlayabiliyor böyle durumlara karşı, yapacak çok bir şey yok gibi.

dharma

Pupa
Üye
Cinsi hakkında bir tespit yapılabilir mi acaba ona göre araştırma yapıp ortan hazırlayayım. Fotoğraflar yetersizse akşam ışık altında detaylı yükleyeyim.

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Cinsi hakkında bir tespit yapılabilir mi acaba ona göre araştırma yapıp ortan hazırlayayım. fotoğraflar yetersizse akşam ışık altında detaylı yükleyeyim
Sürüngenlerde cins, tür tespiti hakkında çok bir bilgim yok, bilgili arkadaşlar cevaplayacaktır.