Daha yeni başladım ve ilk yumurtalar haziran-temmuz gibi çıkacak büyük ihtimalle. Yani daha işcim yok.Waow çılgın dostum kolonide kaç işçi var ve major varmı ?
Ama formicarium ve outworld hazırlayıp duruyorum. Ona göre doğal bitki koymayı düşünüyorum da.Daha yeni başladım ve ilk yumurtalar haziran-temmuz gibi çıkacak büyük ihtimalle. Yani daha işcim yok.
sonuç aldınız mı acabaKarıncaların outworldüne bitki koyup üstüne de yaprak biti koyarsak bitlere ilgilenirler mi? Yoksa mite falan mı basar?
şu ana kadar bir koloniyi o kadar ilerletemedim yani hayır.sonuç aldınız mı acaba
Sadece tapinoma gibi bazı cinslerde nadiren karbonhidrat için yaprak bitlerinden yararlanan karıncalar vardır. Karbonhidratı karıncalara bir çok farklı yoldan sağlaya bilirsiniz bal, şeker, tohum gibi sağlıklı birçok yöntem varken yaprak biti ile uğraşmanıza hiç gerek yok.Karıncaların outworldüne bitki koyup üstüne de yaprak biti koyarsak bitlere ilgilenirler mi? Yoksa mite falan mı basar?
yok biliyorum sağ ol ben zaten bu konuyu balkonda yaprak bitlerini besleyen karıncaları gördüğüm için açmıştım .Sadece tapinoma gibi bazı cinslerde nadiren karbonhidrat için yaprak bitlerinden yararlanan karıncalar vardır. Karbonhidratı karıncalara bir çok farklı yoldan sağlaya bilirsiniz bal, şeker, tohum gibi sağlıklı birçok yöntem varken yaprak biti ile uğraşmanıza hiç gerek yok.
evet yaprakların üstünde bazen siyah da oluyoYaprak biti derken küçük yeşil böceklermi