Karıncaların durumu nasıl? Yapmam gereken herhangi bir şey var mı? Oda sıcaklığında, dolapta karanlıkta saklıyorum.
İçerde böcek gezmiyor biraz denemek için unkurdunu kesmeden attım toprağın içinde pek yaşamıyorlar orayı öylesine yaptılar gibi birseyKarıncalar tam olarak nerde toprağın içindemi yaşıyorlar ve içerde neden böcekler geziyor
Yani kraliçe test tüpünden ama fotoğraftan gördüğüm kadarıyla derinlik çok uygun değil gibi oraya taşınabilirler birde normal toprak yerine silis kum tercih edinİçerde böcek gezmiyor biraz denemek için unkurdunu kesmeden attım toprağın içinde pek yaşamıyorlar orayı öylesine yaptılar gibi birsey
Teşekkür ederim oraya taşınacaklarini düşünmedim istersen derinliğini gondereyimYani kraliçe test tüpünden ama fotoğraftan gördüğüm kadarıyla derinlik çok uygun değil gibi oraya taşınabilirler birde normal toprak yerine silis kum tercih edin
Netleşmesi için baya bekledim ama çok harekliler netlestiremedimHocam yanlış anlamayın da fotoğrafı koşarken mi çektiniz?
Flash açıkken çekmiyorFlashı açmanızı öneririm
Gerek yok zaten tahmin edebilirsin taşınacaklatı derinlikleri ama yinede dediğin gibi silis kum tercih etTeşekkür ederim oraya taşınacaklarini düşünmedim istersen derinliğini gondereyim
Teşekkür ederim neden herkes senin kadar nazik değil acabaGerek yok zaten tahmin edebilirsin taşınacaklatı derinlikleri ama yinede dediğin gibi silis kum tercih et
Rica ederimTeşekkür ederim neden herkes senin kadar nazik değil acaba
Böyle bir düzenleme yaptım nasıl olmuş?Yani kraliçe test tüpünden ama fotoğraftan gördüğüm kadarıyla derinlik çok uygun değil gibi oraya taşınabilirler birde normal toprak yerine silis kum tercih edin
Böyle bir düzenleme yaptım nasıl olmuş?
Silis kumu yok şimdilik böyle oldu ama sipariş edicez gelince ekliyeceğim.
Hayır peynir değil ama karıncaların çok sevdiği şekerli bir yiyecekİlk baştaki fotoğraflara baktığımda facia dedim kendi kendime. Aşağıdaki fotoğrafları görünce rahatladım sayılır. Gördüğüm kadarıyla camponotus cinsi. En öndeki tüpün pamuğu aşırı gevşek duruyor. Etrafına şeffaf bir şey saracaksan hiç sarma çünkü her türlü ışığı geçirecektir. Mat bir kılıf yapman verimini arttırır ve stres seviyesini düşürür. Bizim için önemli olan kabın yüksekliği pek değil aslında genişliği ve karıncaların ne kadar aktif gezebildiği. Enlemesine uzun bir kap tercih edersen daha iyi olur senin için. Ayrıca silis kumun seviyesini çok aşırı tutma. 0,3-0,4 mm yeterli olacaktır. Birde bir şey soracağım, yanlış anlamayın ama o kapaktaki peynir mi?
Evet biraz facia bu koloni çünkü neredeyse ilk denemelirimden biri.İlk baştaki fotoğraflara baktığımda facia dedim kendi kendime. Aşağıdaki fotoğrafları görünce rahatladım sayılır. Gördüğüm kadarıyla camponotus cinsi. En öndeki tüpün pamuğu aşırı gevşek duruyor. Etrafına şeffaf bir şey saracaksan hiç sarma çünkü her türlü ışığı geçirecektir. Mat bir kılıf yapman verimini arttırır ve stres seviyesini düşürür. Bizim için önemli olan kabın yüksekliği pek değil aslında genişliği ve karıncaların ne kadar aktif gezebildiği. Enlemesine uzun bir kap tercih edersen daha iyi olur senin için. Ayrıca silis kumun seviyesini çok aşırı tutma. 0,3-0,4 mm yeterli olacaktır. Birde bir şey soracağım, yanlış anlamayın ama o kapaktaki peynir mi?
Yanlış anlamayın ama karıncalar üzerinde bişey denemeden önce onlarında bi canlı olduğunu unutmayın. zaten sadece karınca çiftliğim videolarını izleseniz bile nasıl en iyi ve en sağlıklı şekilde bakacağınızı öğrenirsinizEvet biraz facia bu koloni çünkü neredeyse ilk denemelirimden biri.
Alakası yok karınca çiftliğim her şeyi anlatmıyor evt belli başlı şeyleri oradan öğrendik ama tür tespiti outworld yapımı veya daha çok şey internette yazıyor mesela bir messor kolonisinin formicarium yapımı karınca çiftliğim de yazmıyorYanlış anlamayın ama karıncalar üzerinde bişey denemeden önce onlarında bi canlı olduğunu unutmayın. zaten sadece karınca çiftliğim videolarını izleseniz bile nasıl en iyi ve en sağlıklı şekilde bakacağınızı öğrenirsiniz