Yapılan bir hata

thewozz

Larva
Üye
Selamlar,
Messor kolonime ilk kez sulukla su vermiştim. Onlarda suyla kumları ıslatarak tüneller kazdılar ve yumurtaları buralara taşımaya başladılar.
Gözlemleyemedigim icin bu durum hiç hoşuma gitmiyor tekrar tüplere geçmeleri için ne yapabilirim.

Suluğu aldım topragin nemi bitince geri dönerler diye düşünüyorum ama ne kadar doğru bilemedim.

Fikri olan var mı?
IMG-20260204-WA0001.jpg

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Selamlar,
Messor kolonime ilk kez sulukla su vermiştim. Onlarda suyla kumları ıslatarak tüneller kazdılar ve yumurtaları buralara taşımaya başladılar.
Gözlemleyemedigim icin bu durum hiç hoşuma gitmiyor tekrar tüplere geçmeleri için ne yapabilirim.

Suluğu aldım topragin nemi bitince geri dönerler diye düşünüyorum ama ne kadar doğru bilemedim.

Fikri olan var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 72883
Nemsiz ortamda yumurta bakamazlar kuruyunca geri götürürler dert etmeyin ama yumurtalarını suluğa taşımaları yuvalarında yeterince nem olmadığının bir göstergesi. Bunun sebebi sularını. azalmış olması veya pamuğun haddinden fazla kalın olması olabilir. Yumurtaları geri götürmeleri konusunda dert etmeyin ama yukarıda dediğim nem konusunu bir inceleyin ve cidden nem seviyesi az ise yeni, mümkünse daha nemli bir tüp eklemesi yapın.