Yani akvaryum

Wark

Larva
Üye
Herkese merhaba, ben yıllar sonra kendime tekrar akvaryum kurmayı düşünüyorum. Elimde 1 tonluk akvaryum, dış filtresi ve bitkiler için ışığım var. Bitkili, güzel, özel tür lepistes akvaryumu kurmak istiyorum. Sizce bunun maliyeti ne olur? Artı olarak hangi malzemelere ihtiyacım var, yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Qrx0

Pupa
Üye
hangi bitkileri kullanacaksını.

holloway

Larva
Üye
Maliyet hakkında güncel bilgim olmasa da ihtiyacınız olacak şeyler hava motoru (veya iç filtre), tercihe bağlı taban malzemesine ve verimli üretim isterseniz bolca bitkiye veya yavruluğa ihtiyacınız var. Su değişimi ve dip temizliği için de bir pompa iş görür, veya eski hortum yöntemi de kullanılabilir.

Wark

Larva
Üye
hangi bitkileri kullanacaksını.
Iste bitkiler hakkinda bilgim yok
Maliyet hakkında güncel bilgim olmasa da ihtiyacınız olacak şeyler hava motoru (veya iç filtre), tercihe bağlı taban malzemesine ve verimli üretim isterseniz bolca bitkiye veya yavruluğa ihtiyacınız var. Su değişimi ve dip temizliği için de bir pompa iş görür, veya eski hortum yöntemi de kullanılabilir.
saydiginiz malzemelerin hepsi var

Qrx0

Pupa
Üye
Iste bitkiler hakkinda bilgim yok

saydiginiz malzemelerin hepsi var
Hocam, eğer basit türler alacaksanız, yani CO₂ tüpü gerektirmeyen bitkiler istiyorsanız; Bacopa caroliniana, Java fern, Anubias, Bacopa gibi bitkileri tercih edebilirsiniz. Birkaç tane daha var ama isimlerini şu an hatırlamıyorum. Bunlar bakımı kolay bitkilerdir. Eğer kolay bitkiler almazsanız, CO₂ tüpü kullanmanız gerekir.

Wark

Larva
Üye
Hocam, eğer basit türler alacaksanız, yani CO₂ tüpü gerektirmeyen bitkiler istiyorsanız; Bacopa caroliniana, Java fern, Anubias, Bacopa gibi bitkileri tercih edebilirsiniz. Birkaç tane daha var ama isimlerini şu an hatırlamıyorum. Bunlar bakımı kolay bitkilerdir. Eğer kolay bitkiler almazsanız, CO₂ tüpü kullanmanız gerekir.
IMG_8008.jpeg
Söyle bi akvaryum kurmayi dusunuyorum icinde perch veya turna besliyecegim