Yağ ile besleme

SaganKam

Yumurta
Üye
Bu sorunun cevabını sadece yapay zekadan alabildim genel olarak internette bilgi bulamadım. Karıncalara tereyağ zeytinyağ veya ayçiçek yağı versem bir sıkıntı olur mu? Tür messor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Adz94

Pupa
Üye
Yağ ile ilgilenebilirler, ancak doğrudan yağ tüketmeleri onlar için sağlıklı değildir. Böcekler ve tohumlardan yağ ihtiyaçlarını karşılamaları en sağlıklısıdır.

ali8181

Yumurta
Üye
Bu sorunun cevabını sadece yapay zekadan alabildim genel olarak internette bilgi bulamadım. Karıncalara tereyağ zeytinyağ veya ayçiçek yağı versem bir sıkıntı olur mu? Tür messor.
Gereksiz olur, ilgilenmezler. Verirsen de tüm tüpü yağla pisletirler.

ali8181

Yumurta
Üye
Mutfakta tereyağına dadanmışlar ama vermek riskli mi şüphedeyim.
Fanteziye gerek yok, verirsen tüpü kirletirler; ayrıca, yağ yemeleri de bir fayda sağlamaz çünkü ihtiyaç duydukları yağı canlı yemlerden zaten alıyorlar.

SaganKam

Yumurta
Üye
Fanteziye gerek yok, verirsen tüpü kirletirler; ayrıca, yağ yemeleri de bir fayda sağlamaz çünkü ihtiyaç duydukları yağı canlı yemlerden zaten alıyorlar.
Doğrudan vermek yanlış olabilir ancak kesin yargıya varmak doğru değil sonuçta şekerli suda veriyoruz aynı şekilde karbonhidrat ihtiyaçlarını verilen canlı yemden karşılarlar şekerli suda vermeyelim denilebilir. Daha önce deneyip nasıl sonuç alındı bunu merak ediyorum.

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Doğrudan vermek yanlış olabilir ancak kesin yargıya varmak doğru değil sonuçta şekerli suda veriyoruz aynı şekilde karbonhidrat ihtiyaçlarını verilen canlı yemden karşılarlar şekerli suda vermeyelim denilebilir. Daha önce deneyip nasıl sonuç alındı bunu merak ediyorum.
Şekerli su zaten zorunlu değil. Karbonhidrat cidden diğer besinlerden de karşılanıyor büyük oranda. Fakat protein daha baskın kaldığından karıncaların ömrü 10 kata kadar azalıyor. Yağ vermeyi denemedim ama bariyer olarak yağ kullandığımda içmeyi deneyen Messor ve Camponotuslar oldu, dilleri yağa takıldı ve yapışıp boğuldular. İçip ayrılan varsa da ben görmedim. Şahsen çok gereksiz buldum yağ verme işini.

SaganKam

Yumurta
Üye
hem tereyağı hem sıvıyağ verdim sevmediler ikisisinide