Gereksiz olur, ilgilenmezler. Verirsen de tüm tüpü yağla pisletirler.Bu sorunun cevabını sadece yapay zekadan alabildim genel olarak internette bilgi bulamadım. Karıncalara tereyağ zeytinyağ veya ayçiçek yağı versem bir sıkıntı olur mu? Tür messor.
Mutfakta tereyağına dadanmışlar ama vermek riskli mi şüphedeyim.Gereksiz olur, ilgilenmezler. Verirsen de tüm tüpü yağla pisletirler.
Fanteziye gerek yok, verirsen tüpü kirletirler; ayrıca, yağ yemeleri de bir fayda sağlamaz çünkü ihtiyaç duydukları yağı canlı yemlerden zaten alıyorlar.Mutfakta tereyağına dadanmışlar ama vermek riskli mi şüphedeyim.
Doğrudan vermek yanlış olabilir ancak kesin yargıya varmak doğru değil sonuçta şekerli suda veriyoruz aynı şekilde karbonhidrat ihtiyaçlarını verilen canlı yemden karşılarlar şekerli suda vermeyelim denilebilir. Daha önce deneyip nasıl sonuç alındı bunu merak ediyorum.Fanteziye gerek yok, verirsen tüpü kirletirler; ayrıca, yağ yemeleri de bir fayda sağlamaz çünkü ihtiyaç duydukları yağı canlı yemlerden zaten alıyorlar.
Şekerli su zaten zorunlu değil. Karbonhidrat cidden diğer besinlerden de karşılanıyor büyük oranda. Fakat protein daha baskın kaldığından karıncaların ömrü 10 kata kadar azalıyor. Yağ vermeyi denemedim ama bariyer olarak yağ kullandığımda içmeyi deneyen Messor ve Camponotuslar oldu, dilleri yağa takıldı ve yapışıp boğuldular. İçip ayrılan varsa da ben görmedim. Şahsen çok gereksiz buldum yağ verme işini.Doğrudan vermek yanlış olabilir ancak kesin yargıya varmak doğru değil sonuçta şekerli suda veriyoruz aynı şekilde karbonhidrat ihtiyaçlarını verilen canlı yemden karşılarlar şekerli suda vermeyelim denilebilir. Daha önce deneyip nasıl sonuç alındı bunu merak ediyorum.