Yabani Koloniden Kraliçe Alanlar

shadows

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar bugün size yabani bir koloniden kraliçe kaçıran (koloni patlatan) insanların neden böyle bir şey yaptığını ya da halâ yapan insanlar var mı? Bunu sormak ve düşüncelerinizi almak istiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Bunu yapmalarının basit bir nedeni var, kraliçe elde etmek. Hala yapan insanlar tabii ki var ve hep olmaya devam edecek.
Kraliçe aramak zahmetli bir iş, uygun koşulların oluşmasını beklersiniz, aramaya çıkarsınız, bulamadan geri dönersiniz, bazen bulursunuz fakat istediğiniz cins değildir.
İşte bu yüzden doğada halihazırda olan bir koloni bulduklarında kraliçesini çalıyorlar, hatta bazen gelişimi hızlı tutmak adına işçi ve pupa da çalıyorlar. Sırf bu iş için aletler bile var.
Düşüncelere gelirsek de bu forumdaki çoğu kişi ya koloni patlatmayın der ya da istilacı bir türü patlatmanızı söyler.
Ben şahsen koloni patlatmayı gereksiz buluyorum. Kraliçe aramak ve bulamamak benim de canımı sıkıyor ama bunu doğada yaşamına devam eden bir canlı grubunun gelişim şansını ellerinden alacak seviyeye getirmek bu hobi için biraz fazla hırs barındırıyor. "Benim kraliçem olacaksın!" mantığı ile kötü adam misali kraliçe kaçırmak abartı bir davranış.
Bu eğlenceli,sakin ve uğraştırıcı bir hobi;lütfen öyle kalsın.
Ayrıca alınan koloninin de kraliçenin de yaşamı bu yüzden riske giriyor. Koloni ya başka bir koloninin kraliçesini kaçırır(ki bu kraliçesi kaçırılan koloninin de aynı duruma düşmesine neden olur)ya da kraliçe bulamaz ve yaşayabildikleri kadar yaşayıp ölürler.
Kraliçe ise bu stres ile yeni bir koloni geliştiremeyebilir.

KarıncaAcemisi

Larva
Üye
Merhaba arkadaşlar bugün size yabani bir koloniden kraliçe kaçıran (koloni patlatan) insanların neden böyle bir şey yaptığını ya da halâ yapan insanlar var mı? Bunu sormak ve düşüncelerinizi almak istiyorum.
Koloni patlatanlar genellikle sabırsız veya üşengeç olduğundan alıyor olabilirler youtubede yapan çok insan var benim bir arkadaşımda yapmıştı bekleyip kraliçe bulamayabileceğini söylemişti bence yerel bölgenizde bulunan kolonileri patlatmamak daha mantıklı olur çünkü senelerce uçuş yapan ve yaşamını devam ettiren bir koloniyi patlatmak gelecekte olucak uçuşlarıda olumsuz etkiliyiceğinden etrafınızda bulabiliceğiniz kraliçe sayısınıda azaltır ve gereksizdir diye düşünüyorum.

KarıncaAcemisi

Larva
Üye
Bunu yapmalarının basit bir nedeni var, kraliçe elde etmek. Hala yapan insanlar tabii ki var ve hep olmaya devam edecek.
Kraliçe aramak zahmetli bir iş, uygun koşulların oluşmasını beklersiniz, aramaya çıkarsınız, bulamadan geri dönersiniz, bazen bulursunuz fakat istediğiniz cins değildir.
İşte bu yüzden doğada halihazırda olan bir koloni bulduklarında kraliçesini çalıyorlar, hatta bazen gelişimi hızlı tutmak adına işçi ve pupa da çalıyorlar. Sırf bu iş için aletler bile var.
Düşüncelere gelirsek de bu forumdaki çoğu kişi ya koloni patlatmayın der ya da istilacı bir türü patlatmanızı söyler.
Ben şahsen koloni patlatmayı gereksiz buluyorum. Kraliçe aramak ve bulamamak benim de canımı sıkıyor ama bunu doğada yaşamına devam eden bir canlı grubunun gelişim şansını ellerinden alacak seviyeye getirmek bu hobi için biraz fazla hırs barındırıyor. "Benim kraliçem olacaksın!" mantığı ile kötü adam misali kraliçe kaçırmak abartı bir davranış.
Bu eğlenceli,sakin ve uğraştırıcı bir hobi;lütfen öyle kalsın.
Ayrıca alınan koloninin de kraliçenin de yaşamı bu yüzden riske giriyor. Koloni ya başka bir koloninin kraliçesini kaçırır(ki bu kraliçesi kaçırılan koloninin de aynı duruma düşmesine neden olur)ya da kraliçe bulamaz ve yaşayabildikleri kadar yaşayıp ölürler.
Kraliçe ise bu stres ile yeni bir koloni geliştiremeyebilir.
Katılıyorum kraliçeler doğal ortamlarını kaybettiklerinde verimliliği düşücektir

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Koloni patlatan bir insanın uçuşları pek umursayacağını sanmam.
Uçuş varsa dert yok alır birkaç kraliçe yoluna bakar. Uçuş yoksa da dert yok taşların altı onun bitiremeyeceği bir kraliçe kaynağı, patlatır kolonisini devam eder yoluna.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Kraliçe bulup onun hevesini yaşamak sabır etmek ayrı bir şey. Koloni patlatmak doğaya büyük bir zarar vermese de yapılmaması lazım, etik değil, gereksiz.