Bunu yapmalarının basit bir nedeni var, kraliçe elde etmek. Hala yapan insanlar tabii ki var ve hep olmaya devam edecek.
Kraliçe aramak zahmetli bir iş, uygun koşulların oluşmasını beklersiniz, aramaya çıkarsınız, bulamadan geri dönersiniz, bazen bulursunuz fakat istediğiniz cins değildir.
İşte bu yüzden doğada halihazırda olan bir koloni bulduklarında kraliçesini çalıyorlar, hatta bazen gelişimi hızlı tutmak adına işçi ve pupa da çalıyorlar. Sırf bu iş için aletler bile var.
Düşüncelere gelirsek de bu forumdaki çoğu kişi ya koloni patlatmayın der ya da istilacı bir türü patlatmanızı söyler.
Ben şahsen koloni patlatmayı gereksiz buluyorum. Kraliçe aramak ve bulamamak benim de canımı sıkıyor ama bunu doğada yaşamına devam eden bir canlı grubunun gelişim şansını ellerinden alacak seviyeye getirmek bu hobi için biraz fazla hırs barındırıyor. "Benim kraliçem olacaksın!" mantığı ile kötü adam misali kraliçe kaçırmak abartı bir davranış.
Bu eğlenceli,sakin ve uğraştırıcı bir hobi;lütfen öyle kalsın.
Ayrıca alınan koloninin de kraliçenin de yaşamı bu yüzden riske giriyor. Koloni ya başka bir koloninin kraliçesini kaçırır(ki bu kraliçesi kaçırılan koloninin de aynı duruma düşmesine neden olur)ya da kraliçe bulamaz ve yaşayabildikleri kadar yaşayıp ölürler.
Kraliçe ise bu stres ile yeni bir koloni geliştiremeyebilir.