wc canlı bilinçsizliği

ardaacar25

Larva
Üye
herkese merhaba forumda dolaşırken wc canlı yanı Wild Caught( doğadan yakalnmış) canlıların arttığını gördüm çoğu kişi bunun kötü birşey olduğunu bilmiyor + olarak Tuğkan abinin de ceza yememek için bahçeden buldum demesinin kinaye olduğunu anlamayanlar var ve gerçekten doğadan bulduğunu düşünüyor, wc ekosistem için kötü ve zaten genel olarak doğadan alınan canlılar zor adapte olur ve genelde ölürler yavrusu vardır belki onlara yemek arıyordur klişesini yapmıyorum fakat doğada bulunan hayvan doğaya aittir

MGPrime

Nanitik
Üye
herkese merhaba forumda dolaşırken wc canlı yanı Wild Caught( doğadan yakalnmış) canlıların arttığını gördüm çoğu kişi bunun kötü birşey olduğunu bilmiyor + olarak Tuğkan abinin de ceza yememek için bahçeden buldum demesinin kinaye olduğunu anlamayanlar var ve gerçekten doğadan bulduğunu düşünüyor, wc ekosistem için kötü ve zaten genel olarak doğadan alınan canlılar zor adapte olur ve genelde ölürler yavrusu vardır belki onlara yemek arıyordur klişesini yapmıyorum fakat doğada bulunan hayvan doğaya aittir
zaten doğadan aldıklarımız lüks içinde yaşamış oluyor, doğada bırakırsak ölme riskleri var fakat bizde iken daha şanslılar. Ki bu düşünceye nasıl başvurdun biraz anlatırmısın?

melihgokcen

Pupa
Üye
zaten doğadan aldıklarımız lüks içinde yaşamış oluyor, doğada bırakırsak ölme riskleri var fakat bizde iken daha şanslılar. Ki bu düşünceye nasıl başvurdun biraz anlatırmısın?
Çoğu canlıyı doğadan aldığın zaman esaret altında yem kabul etmiyor.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ölme riski var diye tüm doğayı topla o halde? Ölme riski olması senin onun alman gerektiği anlamına gelmiyor. Doğal denge de bu şekilde korunuyor zaten. Birileri ölür birileri yaşar.

MGPrime

Nanitik
Üye
Ölme riski var diye tüm doğayı topla o halde? Ölme riski olması senin onun alman gerektiği anlamına gelmiyor. Doğal denge de bu şekilde korunuyor zaten. Birileri ölür birileri yaşar.
Sen evde yetiştiriyorsun doğadan aldığın canlıyı değil mi? Bu hobinin olayı da bu değil mi zaten?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Doğadan karınca dışında canlı almıyorum ve almadım. Karıncanın popülasyona zarar vermeden alınmasına karşı değilim zaten. Bu hobinin olayı da doğadan canlı almak falan değil. @MGPrime

ardaacar25

Larva
Üye
evet karıncayı eklemeyi unutmuşum karıncalarda bir sıkıntı yok fakat genede bir yere odaklanıp aynı yerden 20 tane kraliçede alınması doğru değil tabi zaten yağmur yağıyosa onları kurtarmanız gerekiyosa alın tabiki

melihgokcen

Pupa
Üye
Sen evde yetiştiriyorsun doğadan aldığın canlıyı değil mi? Bu hobinin olayı da bu değil mi zaten?
Karınca hariç diğer canlılarda tarantula, yılan vb. bilinçli hobiciler doğadan alıp esaret altında üretip esaret ortamına uyum sağlamasını sağlıyor.
Yani kısacası o beslediğimiz canlılar doğadan alınma değil.

Tuws

Yumurta
Üye
Ben ayağı kopuk bir örümcek bulmuştum onu beslemiştim fakat ayağı olmadığı için avını yakalıyamıyordu bende yemi baygınlaştırıp veriyordum tekrardan kendi avlanabileceği duruma geldiğinde doğaya geri salmıştım aslında bu açıdanda wc iyi

İgnifer

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
karınca zaten normaldede yine ufak karanlık bir delikte tüm ömrünü toprak altında geçirerekk yaşıyor o canlıyı pek de mahkum etmiş olmuyoruz
ama diğer böceklere bir mahkümiyet söz konusu ayrıca uçuş yapan karıncaların bir çoğu ölüyor ama bizim doğadan topladığımız diğer hayvanlar zaten hali hazırda doğaya adapte olmuş canlılar onları kendi ortamından ayırmak etik gelmiyor doğrusu

MGPrime

Nanitik
Üye
karınca zaten normaldede yine ufak karanlık bir delikte tüm ömrünü toprak altında geçirerekk yaşıyor o canlıyı pek de mahkum etmiş olmuyoruz
ama diğer böceklere bir mahkümiyet söz konusu ayrıca uçuş yapan karıncaların bir çoğu ölüyor ama bizim doğadan topladığımız diğer hayvanlar zaten hali hazırda doğaya adapte olmuş canlılar onları kendi ortamından ayırmak etik gelmiyor doğrusu
Bilgi için teşekkürler, yanlış düşünmüş olabilirim.

ardaacar25

Larva
Üye
Ben ayağı kopuk bir örümcek bulmuştum onu beslemiştim fakat ayağı olmadığı için avını yakalıyamıyordu bende yemi baygınlaştırıp veriyordum tekrardan kendi avlanabileceği duruma geldiğinde doğaya geri salmıştım aslında bu açıdanda wc iyi
bu wc değil aslında canlıya yardım etmişsin tabi ölmesi iyi değil ama birilerinin ölmesi gerek başkasının doğması için

ÖmerAstam

Pupa
İlklerden
Üye
Doğadan alınan canlılar konusunda net birşey söylemek çok yanlış anlaşılır diye düşünüyorum . Bizlerin tepki gösterdiği veya şahsen benim tepki gösterdiğim durum "Doğadan canlı almayın" olacak .
Doğadan alınmış bir canlının türü , cinsi , yaşam ortamı ve beslenmesi konularında bilgi sahibi olmayıp , bu canlıları esaret altına alıp , nasıl beslerim gibi konular tepki göstermemize neden oluyor. Arkadaşlarında belirttiği üzere ortak payda da doğadan alınan canlıların yem kabul etmediği , ortama uyum sağlamadığı görülüyor .
Bunun haricinde Tuws arkadaşımızın belirttiği durum ekstrem bir durum, Basit örnek olması amacıyla sokakta gördüğümüz yaralı bir kuşu alıp tedavi sürecinde sahip çıkmak gibi birşey . Tedavisini ve bakımlarını tamamlayıp tekrar iade etmek konusunda hiç bir sorun yok . Zaten ilgili gönderiye , Facebook grubumuzda o sebepten onayını verdim. Burada verdiğim örnek ve konu çok yüzeysel . Ama açıklayıcı olduğunu düşünüyorum.
Mümkün olduğunca doğadan gördüğünüz canlıları almamaya özen göstermeliyiz . Bir çok canlının alternatif , ev ortamına adaptesi sağlanmış benzer türleri var. Örümcekler , tarantulalar , yılanlar , kertenkeleler gibi . Ancak yapmakta olduğumuz karınca canlısının bir alternatifi maalesef yok . Doğadan alınan bir örümcek adeti kadar , doğadan toplanılmış karma karınca türlerinin esaret altına alındığında , uyum sağlama üreyip çoğalma gibi durumlarının oranına bakıldığında , karıncaların daha yatkın olduğunu görüyoruz . Bu sebepten karıncalar ile diğer canlıları bu bağlamda ayrı tutuyoruz.

Konuyu uzatmak istemiyorum ancak farklı bir örnekte şu şekilde vereyim. Yıllardır hobi ortamında bulunan , bilgileriyle katkı sağlayan bir arkadaşımızda , doğada denk geldiği bir canlıyı ortamını , şartlarını beslenme durumunu bildiği için , ev ortamında teraryumunu hazırlamıştı ve canlıyı almıştı bu canlının büyümesini , davranış biçimini bizlere günlük şeklinde sunmuştu. Bunun gibi profesyonel davranışları bir çok hobicinin yaptığını biliyorum.
Ancak wc canlının tür sorgusu , ne ile besleneceği , yaşam alanının nasıl olması gerektiği gibi postların altında wc canlı resimleri görmenin yanlış olduğunu düşünüyorum.

Bir konu hakkında tartışma yapmanız fikirlerinizi beyan etmeniz , fikir alışverişinde bulunmak yararlı ancak konuşmalarımızda ki kelimelere , tavrımızın sivri olmaması olumlu ve yapıcı cümlelerle fikirlerimizi karşı tarafa iletmek , forumda geçireceğiniz zamanın daha güzel olmasını sağlayacaktır. Bu sebepten bu konulara hassasiyet göstermenizi rica ederim.
İyi forumlar.

Alprabuamelu

Yumurta
Üye
Doğadan almak kötü bir şey ama doğadan alınan canlı beslenir (uygun ortamı sağladığın sürece).

denizery

Yumurta
Üye
Doğadan canlı alınmaz alınsada canlının yaşama ihtimali çok düşük ayrıca doğada bir canlı tarafndan yenilirse buna yapacak bişey yok bu doğanın kanunu bizim beslediğimiz tarantulalar orman alınıp satılmıyor üretim canlıları olduğu için hayvan zaten esaret altında yaşama alışmış alıyo. Karınca dışında hiç bir canlı doğadan alınıp evde bakılmamalı.

karincalemi

Yumurta
Üye
Sen evde üretilmiş canlıyı alıp besliyorsun misal aldığın bir grammostola cinsi tarantula diyelim nesillerdir evde üretiliyor ve doğayı bilmeyip hep esaret altında yaşadığı için artık uyum sağlayabiliyor fakat başka canlılarda direk doğadan alırsan ölür doğa daha zengin olduğu için.

Yetkin

Nanitik
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
karıncalar yanlış anlaşılıabiliyor şöyle anlatalım uçuşlardan bulup henüz yerleşmemiş canlıları alıyoruz koloni patlatmıyoruz halihazırda yuvası yeri olan bir örümceği vs almak koloni patlatmaya benzer