Vergi muafiyeti belgesi hakkında sorularım

akvaryumhane

Replete
Üye
Merhabalar. Evde 3D printer ile küçük ölçekli hobi malzemeleri üretip satacağım. 9/6 kanun maddesinde 3D printer açık şekilde belirtilmese de, dikiş aleti, ütü ve diğer araçlar olarak belirtilmiş.

Sorum şu: Şu anda 18 yaşındayım ve vergi muafiyeti alarak stopaj vergisini de ödeyip tamamen yasal bir şekilde satış yapmak istiyorum. Acaba 3D yazıcıda ürettiğim ürünler "seri üretim" kapsamında değerlendirilip "vergi muafiyeti alamazsınız" denilir mi? Eğer denilirse, kendimi nasıl savunabilirim?

Çünkü evde, gün içerisinde kendi ürünlerimden en fazla 3 adet basabileceğim. Ayrıca bu ürünlere kendi el emeğimi de katacağım.

Lütfen cevaplarsanız çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkür ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Muğlakarıncam

Larva
Üye
Hocam
Sizinki gibi küçük ölçekli, el emeği katkısı içeren 3D yazıcı üretimi, doğru belgeler ve tanımlamalarla “esnaf muaflığı” kapsamında değerlendirilebilir. Seri üretim olarak görülmesi için sistematik, çok yüksek hacimli ve otomatik üretim yapmanız gerekir — sizde bu yok.
Ancak şu şartlarla:

Evde üretim yapılmalı (dışarıdan işçi çalıştırılmamalı)İnternet ya da benzeri platformlarda satılmalı
Küçük ölçekli olmalı (seri,üretim olmamalı)
Kendi el emeğinizi içermeli
Banka hesabı kullanılmalı ve “esnaf muafiyeti belgesi” alınmalı

akvaryumhane

Replete
Üye
Hocam
Sizinki gibi küçük ölçekli, el emeği katkısı içeren 3D yazıcı üretimi, doğru belgeler ve tanımlamalarla “esnaf muaflığı” kapsamında değerlendirilebilir. Seri üretim olarak görülmesi için sistematik, çok yüksek hacimli ve otomatik üretim yapmanız gerekir — sizde bu yok.
Ancak şu şartlarla:

Evde üretim yapılmalı (dışarıdan işçi çalıştırılmamalı)İnternet ya da benzeri platformlarda satılmalı
Küçük ölçekli olmalı (seri,üretim olmamalı)
Kendi el emeğinizi içermeli
Banka hesabı kullanılmalı ve “esnaf muafiyeti belgesi” alınmalı
Yeşekkür ederim, ben de öyle düşündüm. Acaba evdeki 3D yazıcıyı satışlarımda yalnızca özel üretimler için kullanacağımı söylesem, bu kabul görür mü?

Muğlakarıncam

Larva
Üye
Evet, özel üretimler için 3D yazıcı kullanacağını belirtmen genelde kabul görür. Amacın seri üretim değil, sınırlı ve özgün tasarımlar olduğunu vurgula; bu, yasal ve etik açıdan daha olumlu karşılanır.Başarılar dilerim shopieri açtığınızda bana link atmanızı isterim hocam iyi formlar😀

ysa

Pupa
Üye
Merhabalar. Evde 3D printer ile küçük ölçekli hobi malzemeleri üretip satacağım. 9/6 kanun maddesinde 3D printer açık şekilde belirtilmese de, dikiş aleti, ütü ve diğer araçlar olarak belirtilmiş.

Sorum şu: Şu anda 18 yaşındayım ve vergi muafiyeti alarak stopaj vergisini de ödeyip tamamen yasal bir şekilde satış yapmak istiyorum. Acaba 3D yazıcıda ürettiğim ürünler "seri üretim" kapsamında değerlendirilip "vergi muafiyeti alamazsınız" denilir mi? Eğer denilirse, kendimi nasıl savunabilirim?

Çünkü evde, gün içerisinde kendi ürünlerimden en fazla 3 adet basabileceğim. Ayrıca bu ürünlere kendi el emeğimi de katacağım.

Shopier üzerinden yaparsanız belir bir gelire kadar vergi ödemezsiniz. Kendi sitemi oluşturucam derseniz eğer, PayTR alt yapısında aylık 30-50K arasına kadar vergiyle işiniz olmaz. Kafanızın rahat etmesi için bir şirket açabilirsiniz.

akvaryumhane

Replete
Üye
Evet, özel üretimler için 3D yazıcı kullanacağını belirtmen genelde kabul görür. Amacın seri üretim değil, sınırlı ve özgün tasarımlar olduğunu vurgula; bu, yasal ve etik açıdan daha olumlu karşılanır.Başarılar dilerim shopieri açtığınızda bana link atmanızı isterim hocam iyi formlar😀
Teşekkürler hocam. İlk ürünlerimi sizlere özel indirimli sunmayı planlıyorum. Tabii yönetim bu konuya ılımlı bakarsa. Ama dm'den iletirim linki.😊👍
Shopier üzerinden yaparsanız belir bir gelire kadar vergi ödemezsiniz. Kendi sitemi oluşturucam derseniz eğer, PayTR alt yapısında aylık 30-50K arasına kadar vergiyle işiniz olmaz. Kafanızın rahat etmesi için bir şirket açabilirsiniz.
Shopier sadece KDV kesiyor ve vergilendirilmeme durumu, elektronik ortamdaki e-ürünler için geçerli oluyor. Yani, ben bu ürünleri satarken mutlaka ama mutlaka bir vergi ödemeliyim. Bunu da esnaf muafiyet belgesi alarak, stopaj vergisi ile yapmayı planlıyorum. Tekrar yanıtlarınız için teşekkür ederim. İyi hobiler dilerim.

akvaryumhane

Replete
Üye
Tamam hocam merakla bekliyorum ve bu arada tavsiye işi yapacaksanız tek başınıza yapmanızı öneririm çok zor değil yapmak istediğiniz şey ancak sadece cuzi bir maaşla çalışıcak müşteri hizmetleri personeli lazım aktifim o konulara ben bakabilirim parada istemem.Sadece müşterilere sorularınızı bu numaraya yazın diyebilirsiniz hocam saygılar..
O konuyu halletmiştim önceden hocam. Ama düşünmeniz bile yeterli. Teşekkürler.😊

Muğlakarıncam

Larva
Üye
En iyisini yaptınız hocam bence Underground Ant World gibi büyük firmaların bayiliklerinide yapabilirsiniz gelişmek amacı ile hem adınız bilinir.

Hocam isterseniz yardımcı olurum size.

Son düzenleme:

Fairtale

Pupa
Üye

Reis, 1 yıla aşkın süredir 3D yazıcı ile uğraşıyorum ve ben de satmayı düşünüyorum. Eğer bir sorunun olursa bana yazabilirsin. Ne kadar YouTube gibi yerlerde videosu olsa da hepsi işe yaramayabiliyor.Ayrıca dükkanınız açıldığı zaman sizden alışveriş yapmak isterim🙂

akvaryumhane

Replete
Üye
Reis, 1 yıla aşkın süredir 3D yazıcı ile uğraşıyorum ve ben de satmayı düşünüyorum. Eğer bir sorunun olursa bana yazabilirsin. Ne kadar YouTube gibi yerlerde videosu olsa da hepsi işe yaramayabiliyor.Ayrıca dükkanınız açıldığı zaman sizden alışveriş yapmak isterim🙂
Teşekkürler. Tamda böyle bir hobici lazımdı bana'da.😜 Şaka bir yana, bir sorum olursa dm üzerinden sorarım. İyi hobiler.❣️