Vatozlarım kavga ediyor

EbubekirKa

Yumurta
Üye
Merhaba 30x40x40 bir akvaryumum var. içinde şu an 2 adet 4-5cm boyunda l44 ve 1 betam vAr. vatozlardan birisi ön diğeri arka tarafı kendi alanı haline getirdi. Arka taraf çok yoğun bitkili olduğu için oraya yem atmıyorum. Ön tarafın 2 uzak köşesine birer parça dip yemi atıyorum fakat ön tarafta bulunan vatoz hiçbir şekilde diğerine yem yedirmiyor ne yapabilirim?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Aslında sorunu kendinizde söylemişsiniz. Vatozlar oldukça bölgeci canlılardır ve özellikle erkekler kesinlikle birbirini kendi bölgelerine sokmazlar. Yem 2 tane atmış olmanız önemli değil daha fazla da atsanız orası o vatozun bölgesi olduğu için kovalayacaktır. Arka taraf ne kadar bitkili olursa olsun o vatoz o yemi bulur bence ön tarafa 2 atmak yerine 1 ön 1 arka şeklinde at bu şekilde olası kavgalarında önüne geçersin. Yalnız sana önerim şu an vatozlar küçük olduğu için sorun olmuyor olabilir ama l144ler 8-10cme kadar büyüyebilen balıklar ilerde o taban alanı 2 vatoz için yeterli olmayacak ve sık sık kavgalar çıkacaktır o yüzden birisini ayırmak ya da taban alanı daha büyük olan bir akvaryuma geçirmek daha iyi olur.

EbubekirKa

Yumurta
Üye
Aslında sorunu kendinizde söylemişsiniz. Vatozlar oldukça bölgeci canlılardır ve özellikle erkekler kesinlikle birbirini kendi bölgelerine sokmazlar. Yem 2 tane atmış olmanız önemli değil daha fazla da atsanız orası o vatozun bölgesi olduğu için kovalayacaktır. Arka taraf ne kadar bitkili olursa olsun o vatoz o yemi bulur bence ön tarafa 2 atmak yerine 1 ön 1 arka şeklinde at bu şekilde olası kavgalarında önüne geçersin. Yalnız sana önerim şu an vatozlar küçük olduğu için sorun olmuyor olabilir ama l144ler 8-10cme kadar büyüyebilen balıklar ilerde o taban alanı 2 vatoz için yeterli olmayacak ve sık sık kavgalar çıkacaktır o yüzden birisini ayırmak ya da taban alanı daha büyük olan bir akvaryuma geçirmek daha iyi olur.
Arkaya yem atmamakdaki aslı çekincem orada kalan yemkeri daha sonra bulamadığım için temizleyemiyorum. dediğnğiz gibi hacim çok aman aman büyük değil o yüzden mümkün olduğunca artık yem bırakmıyorum. Akvaryumcum aslında 2 vatoz için hacim yeterli demişti.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Arkaya yem atmamakdaki aslı çekincem orada kalan yemkeri daha sonra bulamadığım için temizleyemiyorum. dediğnğiz gibi hacim çok aman aman büyük değil o yüzden mümkün olduğunca artık yem bırakmıyorum. Akvaryumcum aslında 2 vatoz için hacim yeterli demişti.
Küçük miktarlarda zamana yayarak verebilirsiniz bu şekilde artık yem bırakacağını sanmıyorum. Akvaryumunuza zevkinize bağlı biraz salyangoz atarsanız artık yemi onlar tüketecektir bu gibi bir durumda. İşini hakkı ile yapanları tenzih ederek söylüyorum akvaryumcuların büyük bir çoğunluğu balığı canlı olarak değil alıp-satılan bir mal olarak gördükleri için satabilmek için yanlıs bilgi veriyorlar zaten. Herhangi bir canlı almadan önce buradan ya da diğer akvaryum forumlarından post açıp öğrenmeniz ya da geçmiş konulara bakmanız daha sağlıklı olur.