Şuanda 1 adet 5cm boyunda cüce vatozum var. Akvaryuma çok faydası var, üretme amacım yok sadece olsun istiyorum. Şuan akvaryumumda olan cüce vatoz cama yapışınca veya yerde kuyruğunu salladığında yerdeki kumu hareketlendiriyor. Bu durum fazla değil, güzel bile oluyor. Fakat iki tane vatoz akvaryumun kumunun yerini falan değiştirir mi? Yani mesela birisi erkek birisi dişi diyelim (şimdikinin cinsiyetini bilmiyorum daha belli değil diyorlar ama bıyığı hiç yok) ve bunlar eğlenirken dolanırken fazla kumu kaldırır mı?
Kaldırır mı soru yanlış oldu. Mesela benim akvaryum lav kırığı ve hagen kumu. Hagen kumunun az olduğu yerlerde vatozla beraber lav kırığı yukarı çıktı karışık toprak oluştu. Eğer iki tane vatozum olursa bu fazlalaşır mı? Bitkileri çıkarır mı?
Kaldırır mı soru yanlış oldu. Mesela benim akvaryum lav kırığı ve hagen kumu. Hagen kumunun az olduğu yerlerde vatozla beraber lav kırığı yukarı çıktı karışık toprak oluştu. Eğer iki tane vatozum olursa bu fazlalaşır mı? Bitkileri çıkarır mı?