uzun yola gideceğim.

Ediz

Yumurta
Üye
Uzun yola gideceğim (10-12 saat arası) ve karıncalarımı almam lazım nasıl götüreceğim

Gökdennz

Nanitik
Üye
kanka şuan 10 tane işçi var ama diğer karıncalarda var yanımda götürücem neyle götürebilirim
Hocam illa almak zorundaysan bavula çantaya v.s koyma derim.Pıtpıtlı(ne olduğunu bilmiyorum) poşete sarıp elinde ve ya daha güvenli bir yere koyup götürebilirsin. İşçili kolonin messor ise ve eve 1 hafta kadar sonra geleceksen tohumlarla idare ederler aklında bulunsun. işçisiz, yumurtları mevcut kraliçelerini nasıl taşırsan taşı titreşimden strese girip yüksek ihtimalle yumurtalarını yiyeceklerdir.

Zeus

Yumurta
Üye
kanka şuan 10 tane işçi var ama diğer karıncalarda var yanımda götürücem neyle götürebilirim
Ben 10 saat değil ama yaklaşık 6 saat yolculuk yaptım 3 messor(işçi yok sadece yumurta), 1 componutus lasius (7işçili), 1 componutus sactus (işçi yok sadece yumurta) çok sıkı bir şekilde sarıp yanıma aldığım çanta ile birlikte taşıdım ve kolonilerde herhangi bir sorun olmadı yumurtalar ve işçili olan koloni aynı şekilde duruyordu. Bu tabi benim tecrübe ettiğim çok daha bilgili olanlar vardır illaki.

AntFromTurkey

Yumurta
Üye
Hocam illa almak zorundaysan bavula çantaya v.s koyma derim.Pıtpıtlı(ne olduğunu bilmiyorum) poşete sarıp elinde ve ya daha güvenli bir yere koyup götürebilirsin. İşçili kolonin messor ise ve eve 1 hafta kadar sonra geleceksen tohumlarla idare ederler aklında bulunsun. işçisiz, yumurtları mevcut kraliçelerini nasıl taşırsan taşı titreşimden strese girip yüksek ihtimalle yumurtalarını yiyeceklerdir.
pıtpıtlı :)