Uzun yol sonrası karınca

kadirdml

Yumurta
Üye
Messor kraliçe karınca il dışından kargoyla geldi ama başta öldüğünü sandım. Soğuktan; Erzurum’da yaşıyorum çünkü. Fakat sonra hareket etti. Isıttım, sonra oda sıcaklığına koydum. Şimdi de hareket etmiyor ya da çok çok az. Öldü diye düşündüm, belki yaşıyordur diye kalorifer üstüne koydum. Şimdi biraz anten falan oynatıyor. Ne yapmalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ardakarl

Larva
Üye
Kaloriferin üstüne koymanızı tavsiye etmem hayvan sıcaktan ölebilir. Ne yapmanıza gelinece anladığım kadarıyla satın almıssınz ve kargo ile gelmiş bu yüzden baya bi strese girmiştir aynı zaman da dediğiniz gibi soğuk veya sıcak ortamda bulunmuş olabilir suan yapmanız gereken 23 24 derece arasında olan yerde stres olmamasını sağlamak.(karanlık tutmak, titreşimsiz tutmak, sessiz tutmak vb.) İyi hobiler

poyrasalos

Minör
Üye
Messor kraliçe karınca il dışından kargoyla geldi ama başta öldüğünü sandım. Soğuktan; Erzurum’da yaşıyorum çünkü. Fakat sonra hareket etti. Isıttım, sonra oda sıcaklığına koydum. Şimdi de hareket etmiyor ya da çok çok az. Öldü diye düşündüm, belki yaşıyordur diye kalorifer üstüne koydum. Şimdi biraz anten falan oynatıyor. Ne yapmalıyım?
Aynısı banada olmuştu. Messor 10 işçili koloni söylemiştim kargodan gelince kraliçe neredeyse hareket etmiyordu. Biraz oda sıcaklığında durunca ve karanlık ortamda hiç dokunmadım kendine geldi.

yağızalp

Pupa
Üye
Sıcak bir odada doğrudan (kalorifer üstüne koyma) biraz kendine gelince 1 damla şekerli su verebilirsin sadece 1 kerelik ilk işçiler çıkana kadar besleme