Uzun bacaklı saldırgan tür

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Bugün okulumun bahçesinde gezerken ve ömrümde hiç görmediğim bir türe denk geldim(muhtemelen benim cahilliğim). Bir kaç dakika incelediğimde -emin olmasam da- tek başına yuvadan toprak taşıdığını gördüm. Bu yüzden direk aldım ve sonra saldırganlığından ve vücut özelliklerinden türü bilmesem de prenses olmadığına kanaat getirdim. Türünü sormak ve fotoğraf çekmek için eve getirdiğim bu karıncanın türünü ve kolonideki görevini söylerseniz sevinirim. Fotoğraflar çok net değil kusura bakmayın ben özelliklerini yazı ile anlatmaya çalışayım. Uzunca bacaklı ve gövdesi kahverengi, kırmızı arası bir renkte ve bacakları hariç büyüklüğü messor işçisi ile messor majoru arasında. Benim de çok bir bilgim olmadığı için en iyi böyle anlatabiliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG-20220331-WA0016.jpg
    IMG-20220331-WA0016.jpg
    21.1 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20220331-WA0015.jpg
    IMG-20220331-WA0015.jpg
    34.6 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20220331-WA0013.jpg
    IMG-20220331-WA0013.jpg
    36.9 KB · Görüntüleme: 20
Çözüm
Bugün okulumun bahçesinde gezerken ve ömrümde hiç görmediğim bir türe denk geldim(muhtemelen benim cahilliğim). Bir kaç dakika incelediğimde -emin olmasam da- tek başına yuvadan toprak taşıdığını gördüm. Bu yüzden direk aldım ve sonra saldırganlığından ve vücut özelliklerinden türü bilmesem de prenses olmadığına kanaat getirdim. Türünü sormak ve fotoğraf çekmek için eve getirdiğim bu karıncanın türünü ve kolonideki görevini söylerseniz sevinirim. Fotoğraflar çok net değil kusura bakmayın ben özelliklerini yazı ile anlatmaya çalışayım. Uzunca bacaklı ve gövdesi kahverengi, kırmızı arası bir renkte ve bacakları hariç büyüklüğü messor işçisi ile messor majoru arasında. Benim de çok bir bilgim olmadığı için en iyi böyle anlatabiliyorum...

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bugün okulumun bahçesinde gezerken ve ömrümde hiç görmediğim bir türe denk geldim(muhtemelen benim cahilliğim). Bir kaç dakika incelediğimde -emin olmasam da- tek başına yuvadan toprak taşıdığını gördüm. Bu yüzden direk aldım ve sonra saldırganlığından ve vücut özelliklerinden türü bilmesem de prenses olmadığına kanaat getirdim. Türünü sormak ve fotoğraf çekmek için eve getirdiğim bu karıncanın türünü ve kolonideki görevini söylerseniz sevinirim. Fotoğraflar çok net değil kusura bakmayın ben özelliklerini yazı ile anlatmaya çalışayım. Uzunca bacaklı ve gövdesi kahverengi, kırmızı arası bir renkte ve bacakları hariç büyüklüğü messor işçisi ile messor majoru arasında. Benim de çok bir bilgim olmadığı için en iyi böyle anlatabiliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Cataglyphis işçisi.

Çözüm