Kaç defa ürer majorlarla mi çiftleşcek küçük işçilerle filan mıHyr belli bir isciden sonra majör çıkartmaya başlar hamam böceği atarsanız tetiklersiniz
Tekrar çiftleşme diye bir şey yok koloni boyutu büyüdükçe kraliçe majör yumurtlicaktır senin bu durumda tek yapabileceğin şey koloniyi boostlaya bilirsinKaç defa ürer majorlarla mi çiftleşcek küçük işçilerle filan mı
Ciddimisin çok şaşırtıcı geldiKraliçe 1 kere çiftleşir sonra ölene kadar yumurtlar
Hamam bocegi atarsaniz tetiklenir diye bisey yok onemli olan protein takviyesi yapmak ancak oyle major isci alinabilir bide serk kabuklu seyler koyarsaniz major uretimi gerceklesebilirHyr belli bir isciden sonra majör çıkartmaya başlar hamam böceği atarsanız tetiklersiniz
Eyw agamHamam bocegi atarsaniz tetiklenir diye bisey yok onemli olan protein takviyesi yapmak ancak oyle major isci alinabilir bide serk kabuklu seyler koyarsaniz major uretimi gerceklesebilir
Bakın dediginiz doğru ama koloniyi korkutursak daha hızlı ürer (denedim)Hamam bocegi atarsaniz tetiklenir diye bisey yok onemli olan protein takviyesi yapmak ancak oyle major isci alinabilir bide serk kabuklu seyler koyarsaniz major uretimi gerceklesebilir
Eyw knk şaşırdım dalga amaçlı demedimVe dediğiniz gibi kraliçe 1 kere çiftleşir şimdi harbi mi felan demeyin arkadaş sormuş oyuzden diyorum koloni büyüdükçe ve protein+tehlike olursa koloni daha hızlı majör üretir
Rica ederim ben bildiği m her şeyi dedim(bu konuyla ilgili her şeyi) işinize yaradiysa ne mutlu bana görüşürüz 😄Eyw knk şaşırdım dalga amaçlı demedim
Kraliçe majör yumurtlamaz. Larva iken işçi karıncalar tarafından özel bir feromon ve sıvı ile beslenirler ve majör olurlar.Tekrar çiftleşme diye bir şey yok koloni boyutu büyüdükçe kraliçe majör yumurtlicaktır senin bu durumda tek yapabileceğin şey koloniyi boostlaya bilirsin
Baklagillerden verebilirsiniz.Messor structor karincam var 40 işçisi filan var major yok orta boy var nasıl ureyecek kac defa ürer her yil1 defa mı ürer
HaklısınızKraliçe majör yumurtlamaz. Larva iken işçi karıncalar tarafından özel bir feromon ve sıvı ile beslenirler ve majör olurlar.
Baklagillerden verebilirsiniz.
Abi senin dediğin daha doğru ben onu unuttum ama neden baklagillerden verin dediniz tugkan abi bile protein+korkutma yaptı ve koloni daha hızlı majör çıkartmaya başladıKraliçe majör yumurtlamaz. Larva iken işçi karıncalar tarafından özel bir feromon ve sıvı ile beslenirler ve majör olurlar.
Baklagillerden verebilirsiniz.
Abi senin dediğin daha doğru ben onu unuttum ama neden baklagillerden verin dediniz tugkan abi bile protein+korkutma yaptı ve koloni daha hızlı majör çıkartmaya başladı
TeşekkürlerKonu içerisindeki mesaj'Majör İşçiler
Majör İşçi Nedir? Majörler işçiler, minör işçilere göre daha gelişmiş, yapılı polimorfik canlılardır. Polimorfik: İki veya daha fazla farklı fenotipin-dış görünüşün- aynı tür popülasyonunda bulunmasıdır. Majör İşçilere Neden İhtiyaç Duyulur? Majör işçiler, daha yapılı, güçlü ve büyük...www.karincaciftligim.com
Majör İşçilere Neden İhtiyaç Duyulur?
Majör işçiler, daha yapılı, güçlü ve büyük olmasından dolayı etkilidirler. Majörlerin üretimi için büyük bir erzak kullanılır minör işçilere göre. Bu sebeple majörler "değerli" denilebilecek işçilerdir. Çeneleri oldukça güçlüdür.
Hasatçı Karıncalar Üzerinde Majörlerin Avantajı
Majör işçiler, çenelerinin oldukça güçlü olmasından kaynaklı minör işçilerin kıramadığı tohumları kırabilirler. (İstisnai durumlar mevcuttur.)
Bir Tehdit Anında Majör İşçiler Koloniyi Korumakla mı Görevlidirler? (Gözlem, Gözlenen cins: Messor)
Ana amaçları bu olmasa da, majörlerin asker gibi davrandığı genel inançtır. Asıl amaç elbette büyük tohumları kırmak ve çiğnemektir. Sırf kaynaşma davranışlarını gözlemlemek için son zamanlarda onları canlı böceklerle beslemeye başladım. Majörler genellikle dış dünyada böcekle temasa geçerler, onun bir davetsiz misafir olduğunu anlarlar ve panik içinde yuvanın güvenliğine geri dönerler. Minör ve media işçileri saldırır. Özellikle küçükler saldırır.
@el4nce tarafından gözleme dayalı kayıt