Ureme nasil olur

ayhanfr

Yumurta
Üye
Messor structor karincam var 40 işçisi filan var major yok orta boy var nasıl ureyecek kac defa ürer her yil1 defa mı ürer

Muhammet18

Pupa
Üye
Hyr belli bir isciden sonra majör çıkartmaya başlar hamam böceği atarsanız tetiklersiniz

ALFA18

Pupa
Üye
Kraliçe 1 kere çiftleşir sonra ölene kadar yumurtlar

ALFA18

Pupa
Üye
Yani sürekli çiftleşmesine gerek yok

Muhammet18

Pupa
Üye
Hamam bocegi atarsaniz tetiklenir diye bisey yok onemli olan protein takviyesi yapmak ancak oyle major isci alinabilir bide serk kabuklu seyler koyarsaniz major uretimi gerceklesebilir
Bakın dediginiz doğru ama koloniyi korkutursak daha hızlı ürer (denedim)

Muhammet18

Pupa
Üye
Ve dediğiniz gibi kraliçe 1 kere çiftleşir şimdi harbi mi felan demeyin arkadaş sormuş oyuzden diyorum koloni büyüdükçe ve protein+tehlike olursa koloni daha hızlı majör üretir

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tekrar çiftleşme diye bir şey yok koloni boyutu büyüdükçe kraliçe majör yumurtlicaktır senin bu durumda tek yapabileceğin şey koloniyi boostlaya bilirsin
Kraliçe majör yumurtlamaz. Larva iken işçi karıncalar tarafından özel bir feromon ve sıvı ile beslenirler ve majör olurlar.
Messor structor karincam var 40 işçisi filan var major yok orta boy var nasıl ureyecek kac defa ürer her yil1 defa mı ürer
Baklagillerden verebilirsiniz.

Muhammet18

Pupa
Üye
Kraliçe majör yumurtlamaz. Larva iken işçi karıncalar tarafından özel bir feromon ve sıvı ile beslenirler ve majör olurlar.

Baklagillerden verebilirsiniz.
Abi senin dediğin daha doğru ben onu unuttum ama neden baklagillerden verin dediniz tugkan abi bile protein+korkutma yaptı ve koloni daha hızlı majör çıkartmaya başladı

Muhammet18

Pupa
Üye
Koloni kendini korumaya çalışmak için majöru daha çok çıkartır diye biliyorum

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
majörler asker değil. güçlü çeneye sahip işçiler. asıl görevleri tohumları kabuğundan ayırmak. belki asker üreten türler için tehdit faktörü etkili olabilir ama majörler için pek sanmıyorum. @Ares 'in dediği gibi baklagil gibi sert ve kabuklu tohumlar tetikleyebilir belki

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Abi senin dediğin daha doğru ben onu unuttum ama neden baklagillerden verin dediniz tugkan abi bile protein+korkutma yaptı ve koloni daha hızlı majör çıkartmaya başladı
Konu içerisindeki mesaj'
Majör İşçilere Neden İhtiyaç Duyulur?
Majör işçiler, daha yapılı, güçlü ve büyük olmasından dolayı etkilidirler. Majörlerin üretimi için büyük bir erzak kullanılır minör işçilere göre. Bu sebeple majörler "değerli" denilebilecek işçilerdir. Çeneleri oldukça güçlüdür.

Hasatçı Karıncalar Üzerinde Majörlerin Avantajı
Majör işçiler, çenelerinin oldukça güçlü olmasından kaynaklı minör işçilerin kıramadığı tohumları kırabilirler. (İstisnai durumlar mevcuttur.)
Bir Tehdit Anında Majör İşçiler Koloniyi Korumakla mı Görevlidirler? (Gözlem, Gözlenen cins: Messor)
Ana amaçları bu olmasa da, majörlerin asker gibi davrandığı genel inançtır. Asıl amaç elbette büyük tohumları kırmak ve çiğnemektir. Sırf kaynaşma davranışlarını gözlemlemek için son zamanlarda onları canlı böceklerle beslemeye başladım. Majörler genellikle dış dünyada böcekle temasa geçerler, onun bir davetsiz misafir olduğunu anlarlar ve panik içinde yuvanın güvenliğine geri dönerler. Minör ve media işçileri saldırır. Özellikle küçükler saldırır.
@el4nce tarafından gözleme dayalı kayıt

Muhammet18

Pupa
Üye
Konu içerisindeki mesaj'
Majör İşçilere Neden İhtiyaç Duyulur?
Majör işçiler, daha yapılı, güçlü ve büyük olmasından dolayı etkilidirler. Majörlerin üretimi için büyük bir erzak kullanılır minör işçilere göre. Bu sebeple majörler "değerli" denilebilecek işçilerdir. Çeneleri oldukça güçlüdür.

Hasatçı Karıncalar Üzerinde Majörlerin Avantajı
Majör işçiler, çenelerinin oldukça güçlü olmasından kaynaklı minör işçilerin kıramadığı tohumları kırabilirler. (İstisnai durumlar mevcuttur.)
Bir Tehdit Anında Majör İşçiler Koloniyi Korumakla mı Görevlidirler? (Gözlem, Gözlenen cins: Messor)
Ana amaçları bu olmasa da, majörlerin asker gibi davrandığı genel inançtır. Asıl amaç elbette büyük tohumları kırmak ve çiğnemektir. Sırf kaynaşma davranışlarını gözlemlemek için son zamanlarda onları canlı böceklerle beslemeye başladım. Majörler genellikle dış dünyada böcekle temasa geçerler, onun bir davetsiz misafir olduğunu anlarlar ve panik içinde yuvanın güvenliğine geri dönerler. Minör ve media işçileri saldırır. Özellikle küçükler saldırır.
@el4nce tarafından gözleme dayalı kayıt
Teşekkürler