Unkurdu böceklerim birbirini yedi

KayraGcr

Yumurta
Üye
Bugün unkurtlarina 2 günde bir verdiğim gibi havuç verdim ama verirken bı unkurdunun böcek evresinde ki halinin cesedini buldum yan tarafları yenmişti anlaşılıyordu hiç ellemedim havuç verdim geri kapadım. Sizlere oldumu? Bu ne yamyamlarmi bunlar? Ne yapmalıyım?IMG-20220208-WA0005.jpg

Son düzenleme:

TR_Efe

Yumurta
Üye
Bugün unkurtlarina 2 günde bir verdiğim gibi havuç verdim ama verirken bı unkurdunun böcek evresinde ki halinin cesedini buldum yan tarafları yenmişti anlaşılıyordu hiç ellemedim havuç verdim geri kapadım. Sizlere oldumu? Bu ne yamyamlarmi bunlar? Ne yapmalıyım?
Benim bildiğim kadarıyla birbirlerini değil birbirlerinin yumurtalarını yerler

MuratErfidan

Pupa
İlklerden
Üye
Ömrünü tamamlayarak ölmüş böceği yemiş olabilirler. Eğer düzenli besliyorsan birbirlerini yiyeceklerini sanmam.

MuratErfidan

Pupa
İlklerden
Üye
Bir de bazen erkek sayısı dişi sayısından fazla olunca kavga edebiliyorlar. Bu da olabilir.

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Eğer pupadan yeni çıkmış ve dış iskeleti tamamen sertleşmemiş bir böceği diğerlerinin yanına koyduysan olabilir böyle bir şey. Genelde aç olmadıkları sürece birbirlerini fazla yemiyorlar fakat arada sırada böyle kayıplar olması normal. Eğer sıkıntılı bir metamorfoz geçirmişse ondan dolayı da ölmüş olabilir. Sonra öleni yemiş olabilirler.

KayraGcr

Yumurta
Üye
Eğer pupadan yeni çıkmış ve dış iskeleti tamamen sertleşmemiş bir böceği diğerlerinin yanına koyduysan olabilir böyle bir şey. Genelde aç olmadıkları sürece birbirlerini fazla yemiyorlar fakat arada sırada böyle kayıplar olması normal. Eğer sıkıntılı bir metamorfoz geçirmişse ondan dolayı da ölmüş olabilir. Sonra öleni yemiş olabilirler.
Saol