Evet güvenilir, ant store Turkey ve ks store dan alabilirsin.Underground Ant World sitesi TR'de bu hobiyle uğraşanlar için şuan benim baktığım, gördüğüm en detaylı, en iyi site. Peki güvenilir mi veya benzeri başka bir site var mı acaba?
Canlı yem vb. için Antalya Çekirge sitesini önerebilirim. Eğer kraliçe alacaksanız internet sitelerinden almanızı pek önermem, piyasanın fazla üstüne satıyorlar. Sorunuz olursa bana DM üzerinden ulaşabilirsiniz.Underground Ant World sitesi TR'de bu hobiyle uğraşanlar için şuan benim baktığım, gördüğüm en detaylı, en iyi site. Peki güvenilir mi veya benzeri başka bir site var mı acaba?
Sitede satan insanlar sizlerden alıp satıyor göz önünde bulundurarak yorum yaparsanız, bilerek fiyat fazla değil. Ama kimisi kazıklıyor yalan yok.Canlı yem vb. için Antalya Çekirge sitesini önerebilirim. Eğer kraliçe alacaksanız internet sitelerinden almanızı pek önermem, piyasanın fazla üstüne satıyorlar. Sorunuz olursa bana DM üzerinden ulaşabilirsiniz.
Masrafları oluyor olabilir ama çoğu site yeni hobicilerin piyasa hakkında fikri olmamasından yararlanıyor kanaatimce. Örneğin piyasası en fazla 60-70tl olan Sanctus'u 210 tl ye, çoğu insanın 30tl den fazla vermeyeceği lasius'u 100tl ye satmak ne kadar doğrudur size kalmış. Sadece 2 Lasius'u yan yana koyduğu için 220tl ye satıyor yahu insaf biraz.Sitede satan insanlar sizlerden alıp satıyor göz önünde bulundurarak yorum yaparsanız, bilerek fiyat fazla değil. Ama kimisi kazıklıyor yalan yok.
Formikaryum vb. ürünler içinde aynısı geçerli. Maaliyeti 20-30 lira olan ürünleri yüzlerce liralara satıyorlar.Masrafları oluyor olabilir ama çoğu site yeni hobicilerin piyasa hakkında fikri olmamasından yararlanıyor kanaatimce. Örneğin piyasası en fazla 60-70tl olan Sanctus'u 210 tl ye, çoğu insanın 30tl den fazla vermeyeceği lasius'u 100tl ye satmak ne kadar doğrudur size kalmış. Sadece 2 Lasius'u yan yana koyduğu için 220tl ye satıyor yahu insaf biraz.
O fiyata 3d printer dan bahsediyorsan 50-60 tane alınır, o fiyata olamaz flementler pahalı ve pla olması sahada fazla olur, ve emek var. Multi 5 kraliçeli lasius SP. 1000 TL kargo ile satan var.Formikaryum vb. ürünler içinde aynısı geçerli. Maaliyeti 20-30 lira olan ürünleri yüzlerce liralara satıyorlar.
Dostum printerler hakkında bilgim olmasa yazmazdım. Pla piyasada bulabileceğin standart olarak kullanılan ve inanılmaz ucuz bir filament malzemesi. Düşündüğün kadar emek yok bu işlerde; printerdan baskıyı al, üstüne pleksi parçayı yapıştır geç şeklinde yapılıyor. Ayrıca daha pahalısı var diye yaptıkları doğruymuş gibi lanse ediyor olman inanılmaz garip. 2-3 Dolandırıcı 5 tane Lasius'u 1000tl ye satıyor diye piyasa değeri mi artıyor canlının? Neden savunduğunu anlamıyorum bu durumu, ama tabii sen direkt bulan insanlardan alabiliyorsun değil mi? Bunlar yeni hobicilerin sorunu.O fiyata 3d printer dan bahsediyorsan 50-60 tane alınır, o fiyata olamaz flementler pahalı ve pla olması sahada fazla olur, ve emek var. Multi 5 kraliçeli lasius SP. 1000 TL kargo ile satan var.
Savunmuyorum konu o değil, bu zaten para etmez o kadar, özel tasarımlar çok daha fazla oluyor ama gene bunun boyu küçük 20×20 formikaryum'u o fiyata yapmak zor.Dostum printerler hakkında bilgim olmasa yazmazdım. Pla piyasada bulabileceğin standart olarak kullanılan ve inanılmaz ucuz bir filament malzemesi. Düşündüğün kadar emek yok bu işlerde; printerdan baskıyı al, üstüne pleksi parçayı yapıştır geç şeklinde yapılıyor. Ayrıca daha pahalısı var diye yaptıkları doğruymuş gibi lanse ediyor olman inanılmaz garip. 2-3 Dolandırıcı 5 tane Lasius'u 1000tl ye satıyor diye piyasa değeri mi artıyor canlının? Neden savunduğunu anlamıyorum bu durumu, ama tabii sen direkt bulan insanlardan alabiliyorsun değil mi? Bunlar yeni hobicilerin sorunu.
Ekli dosyayı görüntüle 42675
Emek gerektiriyor dediğin şey bu mu mesela? Nasıl bir emek gerektiriyor sence? Bunun maliyeti en fazla 15-20tl ama 180tl ye satıyor.
Eğer yeni hobicilere yardımcı olmak yerine alabildiğimiz kadar parasını alalım düşüncesiyle devam edilirse zaten bilinmeyen bir hobi olduğu için gelişmek yerine geriler, bunun da kimseye faydası olmaz.
Eğer benim okuduğumu anlayamama gibi bir problemim yoksa daha önceki mesajlarınızda da bu mesajınız da olduğu gibi gayet savunuyorsunuz. Daha ne kadar söylemem gerektiğini bilmiyorum ama hayır, bu fiyatlara yapmak zor falan değil. Printerin maliyetlerini biliyorum, uzun süreler kullandım ve tekrar söylüyorum bu kadar maliyetli bir şey değil. Ayrıca olay sadece printer ile basılan ürünler de değil. Karınca fiyatlarının bu kadar pahalı olmasına karşın bana 2-3 tane dolandırıcıyı örnek gösteriyorsunuz. Lütfen elinizi vicdanınıza koyup bir düşünün lütfenSavunmuyorum konu o değil, bu zaten para etmez o kadar, özel tasarımlar çok daha fazla oluyor ama gene bunun boyu küçük 20×20 formikaryum'u o fiyata yapmak zor.
Dediğim gibi 20×20 formikaryum u 20 TL'ye yapılmaz diyelim yapıldı bunu yapan kişinin kazancı ne öyle düşünmek lazım makinesinin markasına bağlı ama uzun sürebiliyor ama dediğim gibi markaya bağlı.Eğer benim okuduğumu anlayamama gibi bir problemim yoksa daha önceki mesajlarınızda da bu mesajınız gibi gayet savunuyorsunuz. Daha ne kadar söylemem gerektiğini bilmiyorum ama hayır, bu fiyatlara yapmak zor falan değil. Printerin maliyetlerini biliyorum, uzun süreler kullandım ve tekrar söylüyorum bu kadar maliyetli bir şey değil.
Lütfen kaç defa 3d printer kullandığınızı söyleyebilir misiniz? Defalarca kullanmış biri olarak söylüyorum ki maliyetinin onlarca katına satıyor ürünleri. Maliyeti 15-20tl dediğim üstteki mavi olandı. 20x20 formikaryumun maliyeti olsun 50-60tl ama sizce ne kadara satıyor? 430tl. Neden sanki sizin markanızmış gibi savunduğunuzu hala anlamıyorum. Eğer sizin markanız ise söyleyin gereksiz bir tartışmaya devam etmeyelim.Dediğim gibi 20×20 formikaryum u 20 TL'ye yapılmaz diyelim yapıldı bunu yapan kişinin kazancı ne öyle düşünmek lazım makinesinin markasına bağlı ama uzun sürebiliyor ama dediğim gibi markaya bağlı.
4-5 kere kullandım ama bak dediğim gibi zaten söyledim üstteki olduğunu anlamıyorsun, ben sana 430 TL'ye satsın demiyorum ama 50-60 TL'ye de mal etmesi zor bu makinelerin giderleri yokmu var ama 430 çok ne olursa olsun ederi Max taş çatlasa 200-250 olması lazım ki o bile çok ama kişisel mesele.Lütfen kaç defa 3d printer kullandığınızı söyleyebilir misiniz? Defalarca kullanmış biri olarak söylüyorum ki maliyetinin onlarca katına satıyor ürünleri. Maliyeti 15-20tl dediğim üstteki mavi olandı. 20x20 formikaryumun maliyeti olsun 50-60tl ama sizce ne kadara satıyor? 430tl. Neden sanki sizin markanızmış gibi savunduğunuzu hala anlamıyorum. Eğer sizin markanız ise söyleyin gereksiz bir tartışmaya devam etmeyelim.
Ekli dosyayı görüntüle 42676