Un kurtlarımın pupaları ölüyor

Merhabalar benim un kurdu kolinin var bu koloniyi yeni satın aldım sayılır (2 ay önce falan...) Koloniyi besledim baktım pupaları çıktı ayırdım ama bazı pupaların karınlarında ve kafalarında siyah büyük bir mantar gibi bişey oluştu acaba bunlar nedir?(Siyah nokta çıkan pupalar ölüyor ve her geçen günde bir başka pupalar bulaşıyor napabilirim?)IMG_20230109_165115.jpg

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhabalar. Öncelikle pupalarınızı baktığınız kabın diğer un kurdu evrelerine baktığınız kapta olmadığını anladım, burada sorun yok. Baktığınız kabün iyi havalandırılması ve yeterince nemli olmasına da dikkat etmelisiniz. Ayrıca havalar soğuduğu için pupalar ondan dolayı da kuruyor olabilir.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Döngüde ilk posta böcekler, pupalar sorunlu oluyor genelde. Normaldir bence, daha sonraki böcekler normale doğru gider.

MADOFF

Yumurta
Üye
Benimde böyle bir sorunum vardı 30-40 kadar pupa öldü 2 posta şeklinde
Bende böcek üretmekten vazgeçtim pupalarla kurtları ayırmadım un kurtlarını fazla kullanmadığım için bakmadım bile daha sonra kabı açıp baktığımda bazı pupalar böcek olmuş böcekleri ayırıyorum sadece pupaları ve kurtları aynı kapta besliyorum
İlk çıkan böceklerin kanatları sorunluydu daha sonra çıkanlar düzeldi
Bence deneme amaçlı bazı pupaları ayırmadan gelişimlerini gözlemleyebilirsiniz bende işe yaradı