Un Kurtlarım Hakkında

BeyDiesT

Yumurta
Üye
benim un kurtlarım var ve 200 300 tane içinden yaklaşık bi 10 15 tanesi böcek oluyor böcek olunca onları napmam gerekiyor canlı yem olarak kafasını kesip veriyim mi yoksa bunların bi çoğalma sistemi var mı ne önerirsiniz

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Öncelikle böcekleri üretim için kullanmanız gerekiyor. Üretimi burada detaylı olarak anlatmayacağım, forumda mevcut olan rehberi atıyorum direkt. Böcekleri canlı yem yapmayın. Hem kabuklu oldukları için tüketimi zor olur, hem de protein değerleri düşük. Bahsettiğim konu:

BeyDiesT

Yumurta
Üye
Öncelikle böcekleri üretim için kullanmanız gerekiyor. Üretimi burada detaylı olarak anlatmayacağım, forumda mevcut olan rehberi atıyorum direkt. Böcekleri canlı yem yapmayın. Hem kabuklu oldukları için tüketimi zor olur, hem de protein değerleri düşük. Bahsettiğim konu:

teşekkür ederim biraz hata yaptım bunun üzerinde konu olduğunu bilmiyorudum konu açtım kusura bakmayın

Bora

Yumurta
Üye
benim un kurtlarım var ve 200 300 tane içinden yaklaşık bi 10 15 tanesi böcek oluyor böcek olunca onları napmam gerekiyor canlı yem olarak kafasını kesip veriyim mi yoksa bunların bi çoğalma sistemi var mı ne önerirsiniz
Genellikle çoğu kişi 3 ayrı kap yapıyor bunlar
Un kurdu kısımı
Pupa kısımı
Böcek kısımı
Oluyor Un kurdu kısımı zaten vediğiniz canlı yem , pupa kısımı böceğe dönüşme aşamasındaki pupa adı verilen hareketsiz
şeyler , Böceklerde yumurtlaması için ayrılan iki tane yumurta kabı ile yapılabilicek bölmede bakılan böcekler
Dip Not : tabiki yumurtalardanda un kurdu çıkıyor
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Un kurdu kısımı
Pupa kısımı
Böcek kısımı
Oluyor Un kurdu kısımı zaten vediğiniz canlı yem , pupa kısımı böceğe dönüşme aşamasındaki pupa adı verilen hareketsiz
şeyler , Böceklerde yumurtlaması için ayrılan iki tane yumurta kabı ile yapılabilicek bölmede bakılan böcekler
Tabi şu videoyada ek olarak göz atabilirsiniz sizin için daha açıklayacı olacaktır

BeyDiesT

Yumurta
Üye
Un kurdu kısımı
Pupa kısımı
Böcek kısımı

Tabi şu videoyada ek olarak göz atabilirsiniz sizin için daha açıklayacı olacaktır
sizce o 3 kap olayını yapmamı önerirmisiniz hepsi bi kapta olursa sorun çıkar mı

Bora

Yumurta
Üye
sizce o 3 kap olayını yapmamı önerirmisiniz hepsi bi kapta olursa sorun çıkar mı
Arkadaşın dediği gibi kurtları yiyebilir böcekler tabi buda üretimin yavaşlatır birde böceklerin uçtuğunu söyleyenler var Yani hep olmasa bile 3,4 ayda da olsa bir böcek uçarsa ve eve girerse evi basabilir böcekler o yüzden 3 kapa ayırmak ilk başta zor gelecek ama sonradan işinizi çok kolaylaştıracak bir yöntem

Arkadaşın dediği gibi kurtları yiyebilir böcekler tabi buda üretimin yavaşlatır birde böceklerin uçtuğunu söyleyenler var Yani hep olmasa bile 3,4 ayda da olsa bir böcek uçarsa ve eve girerse evi basabilir böcekler o yüzden 3 kapa ayırmak ilk başta zor gelecek ama sonradan işinizi çok kolaylaştıracak bir yöntem
Böceklerin uçma durumuna karşı böcek olan kabın üzerine sineklik çekebilirsiniz ama onun dışında un kurtları tırmanamazlar pupalarda zaten hareket etmiyorlar

BeyDiesT

Yumurta
Üye
tamamdır herkese teşekkür ederim

Hassomme

Yumurta
Üye
Sineklik şart değil tülbent tarzı bir bez bile kurtarır seni. Sadece iyi hava alsın yeter.

Hassomme

Yumurta
Üye
Hava akışı ne kadar çok olursa yataklık o kadar çok az nemlenir ve küf yapma ihtimali azalır. Ben şu tarz bir şey yaptım. Basit ve kullanışlı.

Ekli dosyalar

• 8B66E47D-2D0A-44A6-8C49-A47703CD755B.jpeg
    8B66E47D-2D0A-44A6-8C49-A47703CD755B.jpeg
    33 KB · Görüntüleme: 9
  • E47A2598-EB2D-4634-BEF1-7C5A52443297.jpeg
    E47A2598-EB2D-4634-BEF1-7C5A52443297.jpeg
    44.7 KB · Görüntüleme: 9