Un kurtları siyahlaşıp ölüyor

cagan2

Yumurta
Üye
Un kurtlarım siyahlaşıp ölüyor nerdeyse her gün kapta böyle un kurtları buluyorum toplayıp atıyorum. nasıl engelleyebilirim Ölmelerini ve sebebi nedir? havalandırması gayet iyi.

rn_image_picker_lib_temp_1dbd9fe3-673e-4a9b-b090-d3a4d5e0a8d3.jpg

Emre52ege52

Replete
Üye
Yataklık olarak ne kullaniyorsunuz

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Yataklıktan boğulma

Susuzluk

Yetersiz besin

gibi bir sürü nedenlerden kaynaklanıyor olabilir.

darkness

Yumurta
Deneyimli Hobici
Üye
3 günde bir patates havuç vs. veriyorum aksatmıyorum hiç bilemedim
Her gün patates ve havuç verin az nem ve aşırı sıcaktan kaynaklanıyor.yatakligi her gün elinizle havalandırın

cagan2

Yumurta
Üye
Sık bir besleme aralığı problem olamaz. Yataklığın fotoğrafını atarsanız daha kolay yorumlayabiliriz.
2 hafta falan önce kargodan geldi un kurtları aldığım unla aynı renkte yataklık. bu sabah koymuştum patatesleri.
20230718_143050.jpg

darkness

Yumurta
Deneyimli Hobici
Üye
2 hafta falan önce kargodan geldi un kurtları aldığım unla aynı renkte yataklık. bu sabah koymuştum patatesleri.
20230718_143050.jpg
Yataklığın derinliği ne kadar?yataklığın içine ilave büyük taneli bişey(yulaf gibi)konulması sıcaklık ve hava akışı için daha iyi olacaktır

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
20230718_143050.jpg
İnce öğütülmüş kepek ve birkaç şeyin karışımı gibi gözüküyor. En alttaki un kurtlarının nefes almasını engelleyebilecek şekilde. Bu fotoğraftan göremiyorum ama patates kabukları soyulmamalı ve patateslerin ıslak kısımlarına kepek bulaşmamalı. Unutmayın grain mite (beyaz) kepeğin ıslanması ve havalandırmanın yetersiz olmasından kaynaklanır. Yataklığın ne kadarını yediklerini ne kadarının gübre olduğunu ben bile anlayamadım. Elinizdeki yataklığı bitirdikten sonra sadece kaba kepek kullanarak çok rahatlayabilirsiniz.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Yataklığın derinliği ne kadar?yataklığın içine ilave büyük taneli bişey(yulaf gibi)konulması sıcaklık ve hava akışı için daha iyi olacaktır
Büyük taneli şeyler koysa da ince yataklık alta kalır sizin büyük taneli koyduklarınız da yukarıda kalır. Bu durumdan kurtulmak için düzenli bir şekilde karıştırılmak gerekir.

İyi bir yataklık karışımı yapmak istiyorsanız kaba kepeğin içine civciv/bıldırcın büyütmek için toz yemler var alıp az miktarda karıştırın. Öyle onun unu bunun unu, bu unu bulamadım bunu kullansam olur mu gibi düşünmenize gerek kalmaz.

cagan2

Yumurta
Üye
1 cm civarı yataklık var. Yulaf koyarım teşekkürler.
İnce öğütülmüş kepek ve birkaç şeyin karışımı gibi gözüküyor. En alttaki un kurtlarının nefes almasını engelleyebilecek şekilde. Bu fotoğraftan göremiyorum ama patates kabukları soyulmamalı ve patateslerin ıslak kısımlarına kepek bulaşmamalı. Unutmayın grain mite (beyaz) kepeğin ıslanması ve havalandırmanın yetersiz olmasından kaynaklanır. Yataklığın ne kadarını yediklerini ne kadarının gübre olduğunu ben bile anlayamadım. Elinizdeki yataklığı bitirdikten sonra sadece kaba kepek kullanarak çok rahatlayabilirsiniz.
patateslerin kabuklarını soymadım ama ortadan kestiğim parçaların una deyince mite oluşturduğunu bilmiyordum bir dahaki sefer ortadan kesilen parçaları koymam teşekkürler.

darkness

Yumurta
Deneyimli Hobici
Üye
Büyük taneli şeyler koysa da ince yataklık alta kalır sizin büyük taneli koyduklarınız da yukarıda kalır. Bu durumdan kurtulmak için düzenli bir şekilde karıştırılmak gerekir.

İyi bir yataklık karışımı yapmak istiyorsanız kaba kepeğin içine civciv/bıldırcın büyütmek için toz yemler var alıp az miktarda karıştırın. Öyle onun unu bunun unu, bu unu bulamadım bunu kullansam olur mu gibi düşünmenize gerek kalmaz.
Şahsen her gün usanmadan karıştırıyorum. Civciv büyütmek için olan yemin içinde zaten mısır unu ve galata unu var.ayrıca civciv yemi un kurtları için zararlı olan tuz içeriyor

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
“Aynı zamanda civciv yemi besin değerleri incelendiğinde ise; %12 su, %22 protein, %6 selüloz, %8 ham kül, %0,35 NaCL, %0.7 fosfor, %1.1 lysine, %0.5 methionine, %0.4 sistin”

Civciv yemi 0.35% tuz içeriyor. Galete unuda ise 6% oranında tuz içeriyor biraz gülünç bir durum oldu. Benim içeriklerimi yargılamadan önce kendinizinkileri gözden geçirseniz iyi olur. Ben yılların getirdiği deneyimleri paylaşıyorum.

darkness

Yumurta
Deneyimli Hobici
Üye
“Aynı zamanda civciv yemi besin değerleri incelendiğinde ise; %12 su, %22 protein, %6 selüloz, %8 ham kül, %0,35 NaCL, %0.7 fosfor, %1.1 lysine, %0.5 methionine, %0.4 sistin”

Civciv yemi 0.35% tuz içeriyor. Galete unuda ise 6% oranında tuz içeriyor biraz gülünç bir durum oldu. Benim içeriklerimi yargılamadan önce kendinizinkileri gözden geçirseniz iyi olur. Ben yılların getirdiği deneyimleri paylaşıyorum.
Aldığım unlarda içeriklerde tuz yazmasına dikkat ediyorum.benim hazırladığım yataklığın içinde civciv yemindeki unlardan var zaten sizin yaptığınız şey sadece kepeği benim koyduğundan daha fazla koymak.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Aldığım unlarda içeriklerde tuz yazmasına dikkat ediyorum.benim hazırladığım yataklığın içinde civciv yemindeki unlardan var zaten sizin yaptığınız şey sadece kepeği benim koyduğundan daha fazla koymak.
Kullandığınız galete unun markasını söyleyin bakalım dikkat etmiş misiniz etmemiş misiniz?

Daha sizle muhattap olmak istemiyorum kendi bildiğinizi okumaya devam edin. Herkezden daha iyisini bildiğinizi düşünüpte insanları da yanlış yönlendirmeyin.

Yataklık hakkında söylediklerim nettir. Yıllar boyunca tip tip yataklık denenmiş olup en iyisini size anlattım seçim yapmak size kalmış.