Un kurtları sipariş ettim

UnKUrDuKeRİmm

Yumurta
Üye
Un kurtlarıma plastik kaplar aldım içine nasıl bir yataklık hazırlamalıyım ve kapaklarını kapatmalı mıyım ?

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Kapaklarını kapatmana gerek yok. Yataklık işi ise biraz sana kalmış. Yulaf ezmesinden oluşan bir yataklık kullanabilirsin. Veya ana malzemesi kaba buğday kepeği olacak şekilde kendin bir karışım hazırlayabilirsin. Karışıma mısır unu, yulaf ezmesi, yulaf unu, buğday rüşeymi gibi çeşitli tahıl malzemelerinden katabilirsin. Sadece beyaz un ve benzeri unlardan uzak durmaya çalış, çünkü hem kolayca güvelenebiliyorlar, hem de besin değerlerinin fazla yüksek olmadığı söyleniyor. Veya canlı yem satan sitelerde hazır yataklık karışımları oluyor, onları da kullanabilirsin.

UnKUrDuKeRİmm

Yumurta
Üye
Teşekkürler dediğin gibi karışım yaparak yataklık sağlayacagım. Un kutlarının böcek halinin uçabildiğini okumuştum galiba onlar için ne dersin.

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Teşekkürler dediğin gibi karışım yaparak yataklık sağlayacagım. Un kutlarının böcek halinin uçabildiğini okumuştum galiba onlar için ne dersin.
Eğer aç kalırlarsa uçabiliyorlar, bu doğru. Deneyimlerimden yağmurlu günlerde uçma ihtimallerinin daha fazla olduğu gibi bir düşünceye kapılmıştım, ama neyse. Almış olduğun kurtlar zaten böcek olarak gelmeyecektir, o nedenle böceklerin olana kadar kapaklarını açık tutman iyi olur. Böceklerin olduğu zaman onların bulunduğu kabı (böcekleri ayrı bir kaba da alabilirsin, larvalarla aynı kapta da tutabilirsin), iyi bir havalandırma alacak şekilde kapatabilirsin. Bunun için kapağına çok sayıda delik açabilir veya büyük bir delik açıp o deliği sineklik yapıştırarak kapatabilirsin.