Un kurtlarıma plastik kaplar aldım içine nasıl bir yataklık hazırlamalıyım ve kapaklarını kapatmalı mıyım ?
uçamazlar merak etme. imkanın varsa açık kalsın kapakları. havalandırma daha iyi olurTeşekkürler dediğin gibi karışım yaparak yataklık sağlayacagım. Un kutlarının böcek halinin uçabildiğini okumuştum galiba onlar için ne dersin.
Eğer aç kalırlarsa uçabiliyorlar, bu doğru. Deneyimlerimden yağmurlu günlerde uçma ihtimallerinin daha fazla olduğu gibi bir düşünceye kapılmıştım, ama neyse. Almış olduğun kurtlar zaten böcek olarak gelmeyecektir, o nedenle böceklerin olana kadar kapaklarını açık tutman iyi olur. Böceklerin olduğu zaman onların bulunduğu kabı (böcekleri ayrı bir kaba da alabilirsin, larvalarla aynı kapta da tutabilirsin), iyi bir havalandırma alacak şekilde kapatabilirsin. Bunun için kapağına çok sayıda delik açabilir veya büyük bir delik açıp o deliği sineklik yapıştırarak kapatabilirsin.Teşekkürler dediğin gibi karışım yaparak yataklık sağlayacagım. Un kutlarının böcek halinin uçabildiğini okumuştum galiba onlar için ne dersin.