Un kurdunu dışarı atmıyorlar

BAYMOTUN

Yumurta
Üye
Hem lasius hemde formica mikro un kurdu verdim 2 gün geçmesine rağmen hala dışarı atmamışlar ne yapayım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

SelimliÖkkeş

Yumurta
Üye
Koloniye zarar vermeyecek bir konumda ise kulak çöpü ile almayı deneyebilirsiniz.

İsmail96

Yumurta
Üye
Hem lasius hemde formica mikro un kurdu verdim 2 gün geçmesine rağmen hala dışarı atmamışlar ne yapay

Hem lasius hemde formica mikro un kurdu verdim 2 gün geçmesine rağmen hala dışarı atmamışlar ne yapayım?
Benim kraliçe yumurtaların yanında bekletiyor. İçerde küf görene kadar beslemeye devam ediyorum, küf başlayınca yeni tüpe transfer başka çare yok. İlerleyen zamanda beslenme alanı yaparsan belki dışarı atarlar.

BAYMOTUN

Yumurta
Üye
Benim kraliçe yumurtaların yanında bekletiyor. İçerde küf görene kadar beslemeye devam ediyorum, küf başlayınca yeni tüpe transfer başka çare yok. İlerleyen zamanda beslenme alanı yaparsan belki dışarı atarlar.
Beslenme alanları var

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Uzun cımbız ile alın. Kısa süreli stresli olsa küflenmesinden daha iyidir.