Un kurdu

Efefw

Yumurta
Üye
Mikro un kurtlarımın olduğu kapta sürekli olarak bu kelebekler çıkıyor sebebini bilen var mı

Ekli dosyalar

• 1755764279420298610099093921254.jpg
    1755764279420298610099093921254.jpg
    45.9 KB · Görüntüleme: 46

Macropyre

Larva
Üye
Güve onlar. Un kurtlarınla aynı ortamda olmaması gereken şeyler. Muhtemelen ya sonradan sızmışlar ya da yataklıkta yumurtası vardı sonradan o şekilde ortaya çıktılar. Yataklığa yumurtalarını falan bırakabiliyorlar çünkü. Tavsiyem un kurtlarını görseldeki yataklıktan ayırarak yeni yataklığa aktarıp üstünü aynı şekilde kapatman. Çünkü bunların sayısı arttıkça un kurtlarının yemlerini de tüketirler ortam da kirlenir kurtların için pek hoş bir durum olmaz. Ve yeni yataklığa geçirirken önceki yataklığı atıp o kabı iyi temizlemen gerekiyor. Kabın üstünde hava girecek kadar çok ama böceklerin girip çıkamayacağı kadar küçük delikler aç. İstersen kapak kullanmak yerine sineklik de kullanabilirsin giriş çıkışı engellemek için.

emre9293

Majör
Üye
Güve onlar. Un kurtlarınla aynı ortamda olmaması gereken şeyler. Muhtemelen ya sonradan sızmışlar ya da yataklıkta yumurtası vardı sonradan o şekilde ortaya çıktılar. Yataklığa yumurtalarını falan bırakabiliyorlar çünkü. Tavsiyem un kurtlarını görseldeki yataklıktan ayırarak yeni yataklığa aktarıp üstünü aynı şekilde kapatman. Çünkü bunların sayısı arttıkça un kurtlarının yemlerini de tüketirler ortam da kirlenir kurtların için pek hoş bir durum olmaz. Ve yeni yataklığa geçirirken önceki yataklığı atıp o kabı iyi temizlemen gerekiyor. Kabın üstünde hava girecek kadar çok ama böceklerin girip çıkamayacağı kadar küçük delikler aç. İstersen kapak kullanmak yerine sineklik de kullanabilirsin giriş çıkışı engellemek için.
Hocam bunlar ne güvesi? Arada bi benim evime de giriyor kelebeğede benzemiyor klasik tüylü güvelerede.

Evisaer

Pupa
Üye
Karıncalar bu güveleri yemezler mi? Sadece merak ettim.

Macropyre

Larva
Üye
Hocam bunlar ne güvesi? Arada bi benim evime de giriyor kelebeğede benzemiyor klasik tüylü güvelerede.
Indian Meal Moth (gıda güvesi) diye geçiyor bunlar eminim çoğu kişi evinde en az bir kez görmüştür ki ben de çok denk geldim. Burada 2 senaryo oluyor. Ya dışarıdan gelip evde bulduğu ilk besine yumurtalarını bırakıyorlar ki un kurtlarının yataklığı buna dahil, ya da bu yataklık bize gelmeden önce içinde yumurtası olabiliyor, mutfakta açıkta kalan bakliyatlardan gelmiş olabilir. Çok ihtimal var ama eğer un kurdu besliyorsak kesinlikle en azından sineklik gibi bir şey ile kapatmak daha sağlıklı oluyor. Bilmediğim şeyleri de illa ki vardır bu güvelerle ilgili ben bildiklerimi aktardım.

holloway

Larva
Üye
Kabın kapağında sineklik kullanın. Aksi takdirde yataklığa girip yumurtlayıp dururlar.

Lokmankaya

Larva
Üye
Selamlar, herkes benzer önlemden bahsetmiş, onu tekrar etmeyeceğim. 2. İhtimal olan zaten yataklıkta yumurtaları varsa ne yapmalı, bende durum böyleydi, ben şöyle çözdüm:
Yataklığı bir plastik şişeye aldım, 5 L su petine. Onu kapağı kapalı güneşte beklettim günlerce. Yumurtasan çıkanlar üreyemeden öldü, bir daha da görmedim hiçbirini. Mikrodalgaya atmak filan da çözebilir, burdaki güneş çok yakıcı diye benim durumda işe yaramıştı.