Un Kurdu

Huzunlu_kokorec

Larva
Üye
Un kurdu böcek dönüşümünde yaklaşık kaç santimetre olması lazım? Üretim yapmak lazım onun için araştırıyorum üretimde nelere dikkat edilmeli?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Hiç bir şey yapmanıza gerek yok beslemeye devam edin kendileri pupa olacaktır.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Bu işi ciddi olarak gelir kaynağı edineceksiniz, varınız yoğunuz bu iş olacaksa bir canlı yemcinin yanında çalışıp tecrübelerini almanız şart internette bulamayacağınız bir çok bilgiyi çalışırken öğrenceksiniz.

Huzunlu_kokorec

Larva
Üye
Morio kurdu gibi ayırmam gerek miyor mu ? Yok ben kendi döngümle canlılarıma yetecek kadar üretim yapacağım.

Kutay

Yumurta
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Morio kurdu gibi ayırmam gerek miyor mu ? Yok ben kendi döngümle canlılarıma yetecek kadar üretim yapacağım.
kurtlar bir arada yaşarken pupaya dönüşebiliyorlar, moriolar gibi kurt halindeyken ayırıp pupaya dönüşmesini beklemeye gerek yok toplu bulundukları kapta pupaya dönüşüyolar. pupaları hiç almasanızds olur ama kayıp yaşarsınız kurtlar yiyebilir pupayı. o yüzden pupa olduktan sonra altına az bir miktaryataklık serilmiş bir kaba ayırın pupaları, böcek olduktan sonra da böcek kabına aktarırsınız. yani benim tercihim 3 ayrı kap kullanmak;
1- kurt
2- pupa
3- böcek
yumurtadan yeni çıkmış un kurtları diğerleri tarafından hasar görmeyeceği kadar büyüyene kadar mikroları da farklı bir kapta tutmanızı öneririm yani bu yüzden 4 kap yapabilirsiniz
1- mikro un kurtları
2- kurt
3- pupa
4- böcek