yulaf kepeğini robottan geçir bir kaba üstüne havuç yada patates dilimi koy unutma her 2 günde bir değiştir yoksa küf olur(4 evre için 3 ayrı kap kullanman gerek)un kurdu besliyorum yataklık olarak mısır unu kullanıyorum uzun süredir ama kapak oullanmama rağmen patates verdikden hemen sonra topaklanmaya başlıyo.yataklığım içine neler koyabilirim?
yardımcı olursanız sevinirim![]()
Teşekkür ederimyulaf kepeğini robottan geçir bir kaba üstüne havuç yada patates dilimi koy unutma her 2 günde bir değiştir yoksa küf olur(4 evre için 3 ayrı kap kullanman gerek)
Rica ederimTeşekkür ederim![]()
Un kurdu yataklığı için beyaz un harici tüm un, kepek çeşitlerini kullanabilirsin, beyaz un asla kullanılmamalıdır, beyaz un yataklık üzerinde çok kolay küf ve mite yapmakta. Galeta unu, mısır unu, yulaf, arpa, benzeri tahılların unları ve kepekleri kullanılmaktadır. Bazı hobicilerin yataklık içerisinde zaman zaman odun talaşı kullandığına şahit oldum bu konu hakkında net bilgim yok fakat tahmini olarak fazla nemi emeceği için tercih ediliyor olabilir. Ne kadar çeşit un kullanırsan canlı yemlerin için o kadar besleyici olur yataklık ne kadar çeşit o kadar besin.un kurdu besliyorum yataklık olarak mısır unu kullanıyorum uzun süredir ama kapak oullanmama rağmen patates verdikden hemen sonra topaklanmaya başlıyo.yataklığım içine neler koyabilirim?
yardımcı olursanız sevinirim![]()
Teşekkür ederimUn kurdu yataklığı için beyaz un harici tüm un, kepek çeşitlerini kullanabilirsin, beyaz un asla kullanılmamalıdır, beyaz un yataklık üzerinde çok kolay küf ve mite yapmakta. Galeta unu, mısır unu, yulaf, arpa, benzeri tahılların unları ve kepekleri kullanılmaktadır. Bazı hobicilerin yataklık içerisinde zaman zaman odun talaşı kullandığına şahit oldum bu konu hakkında net bilgim yok fakat tahmini olarak fazla nemi emeceği için tercih ediliyor olabilir. Ne kadar çeşit un kullanırsan canlı yemlerin için o kadar besleyici olur yataklık ne kadar çeşit o kadar besin.