Un kurdu yataklığı ömrü

BAYMOTUN

Yumurta
Üye
Arkadaşlar un kurdu yataklığı hakkında kimse ortalama Bi ömür vermiyor deneyimli biri kalksa dese ki 1 ay ona göre hareket etsek herkes yataklık bitince yazmış ama kullandığım yataklıktan bu anlaşılmıyor en azından ben anlamıyorum rica etsem hem ortalama Bi ömür verirseniz iyi olur

Moderatör tarafında düzenlendi:

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Arkadaşlar un kurdu yataklığı hakkında kimse ortalama Bi ömür vermiyor deneyimli biri kalksa dese ki 1 ay ona göre hareket etsek herkes yataklık bitince yazmış ama kullandığım yataklıktan bu anlaşılmıyor en azından ben anlamıyorum rica etsem hem ortalama Bi ömür verirseniz iyi olur
Kimse ortalama bir ömür vermiyor çünkü ortalama bir ömür yok. Yataklık bitince değiştirilir. Kurt sayısı, yataklığı ne kadar sevdikleri, yataklık miktarı, kurtların iştahı, sıcaklık, metabolizma hızları, diyetleri bu durumu değiştirir. Yataklığı fazla koyarsınız fazla dayanır, kurtların bir kısmı kalanları yemeye başlarsa yataklığı yiyecek kurt azaldı diye daha fazla dayanır, gidip hiçbir neden yokken kurt topluluğunun yarısı yataklığı beğenmeyip az yemeye veya tam tersi normal besini tüketmeyecek seviyede fazla yataklık yemeye başlarsa yine ömür değişir. Zaten yataklık artık tamamen dışkı olduğunda dışkılarını tekrar yiyip ikinci defa sindiriyorlar. Yani bu dünyadaki tüm çimentolar için tek bir kuruma süresi sormak gibi. Türünden miktarına ortamından materyaline her şey bu durumları değiştirir. Mesela 7 ay yataklık değiştirmemişliğim de var 2 haftada değiştirmişliğim de. Neden? Çünkü biri fazla öteki azdı, birinde tek kurda düşen yataklık miktarının yarısı diğerinde 5 kurda düşüyordu. Yani sabitini sunamayacağımız bir konu bu. Yataklık bitene kadar devam edebilirsiniz. İster yarısına gelince üzerine yataklık ekleyin ister bittikten sonra bile yenilemeyin. Keyfiniz bilir.