Un kurdu yataklığı / messor kraliçe sorunu

Mehmedlbozan

Yumurta
Üye
1-un kurdu yataklığını kac günde bir değiştirmeliyim ve ne sıklıkla beslemeliyim
2-messor kraliçem 1.5hafta sonrasında yumurladı (4-5 civarı)ve 1hafta hiç rahatsız etmedım bugün kontrol etmek amaclı test tüpüne baktığımda yumurtaları göremedim sebebi be olabilir yardımcı olursanız sevinirim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
1-) 3-4 haftada bir değiştirebilirsin.
2-) Kraliçen yumurtaları yemiş dostum, geçmiş olsun. Daha dikkatli baksana sulu pamuğa falan yapışmıştır belki.

Mehmedlbozan

Yumurta
Üye
2-) Kraliçen yumurtaları yemiş dostum, geçmiş olsun. Daha dikkatli baksana sulu pamuğa falan yapışmı
Baktım yapışmamış ama nirmalda dışkısını test tüpünün ağzındakı pamuk tarafına yapıyordu bugün baktığımda sulu pamuğa da dışkısını yaptıgını gördüm 1hafta hic rahatsız etmediğim icin tam olarak ne olduğunu bende bilmiyorum

EfeAkkurt-_-

Larva
Üye
2-) Kraliçen yumurtaları yemiş dostum, geçmiş olsun. Daha dikkatli baksana sulu pamuğa falan yapışmıştır belki.
Mikro un kurtlarını almak için böceklerin yataklığını kaç günde bir değiştirmek lazım

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Böcek haliyle ilgili pek bilgim yok hocam

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Uzun zamandır bakıyorum un kurdu, hiç değiştirmesen bile hayatta kalıyorlar sıkıntı olmuyor, ben 3 4 ayda bir değiştiriyorum. Onun dışında havuç, kabak, patates gibi sebze meyve koyarsan bir sıkıntı olmaz. Elimdeki un kurtlar 3 yıldır bu şekilde çoğalmaya devam ediyorlar. Protein oranlarının artması için de kuru kedi köpek maması koyuyorum sen de deneyebilirsin.

EfeAkkurt-_-

Larva
Üye
Uzun zamandır bakıyorum un kurdu, hiç değiştirmesen bile hayatta kalıyorlar sıkıntı olmuyor, ben 3 4 ayda bir değiştiriyorum. Onun dışında havuç, kabak, patates gibi sebze meyve koyarsan bir sıkıntı olmaz. Elimdeki un kurtlar 3 yıldır bu şekilde çoğalmaya devam ediyorlar. Protein oranlarının artması için de kuru kedi köpek maması koyuyorum sen de deneyebilirsin.
Hocam böceklerin yataklığından mikro un kurtlarını almak için kaç günde bir değiştiriyorsun.

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Hocam böceklerin yataklığından mikro un kurtlarını almak için kaç günde bir değiştiriyorsun.
Benim en çok verim aldığım 2 3 farklı yataklıkta kutu hazırlayıp, böceklerin olduğu kabın içerisinde belirgin kıpırtılar başlayınca ve mikro un kurtlarının değiştirdiği kabuklar yüzeyde belirgin bir şekilde gözükünce diğer kaba böcekleri aktarmak oldu. Böylece 3 kutuda da farklı boylarda un kurdu oluyor. Süre olarak bilmiyorum gözlemlerime göre hareket ediyoruö. Dediğim gibi mikro un kurtları dolunca zaten yüzey değiştirdikleri kabuklarla dolu oluyor.