Un kurtlarım çok hızlı bir şekilde ürüyor. Benim sadece 9 adet karınca kolonim var, fakat 1000’i aşkın un kurdum var. Üremelerini durduracak veya yavaşlatacak önerileriniz var mı?
Soğuk havada bakmak üremelerini büyük oranda yavaşlatacaktır, böcek evresindeki un kurtlarını soğuk bir yerde bakarsanız hem daha az üreyecekler hem de yavrular yumurtadan çok daha geç çıkacaktır.Un kurtlarım çok hızlı bir şekilde ürüyor. Benim sadece 9 adet karınca kolonim var, fakat 1000’i aşkın un kurdum var. Üremelerini durduracak veya yavaşlatacak önerileriniz var mı?
Şuanda öyle yapıyorum zaten balkondalar başka tavsiyeniz varmı?Soğuk havada bakmak üremelerini büyük oranda yavaşlatacaktır, böcek evresindeki un kurtlarını soğuk bir yerde bakarsanız hem daha az üreyecekler hem de yavrular yumurtadan çok daha geç çıkacaktır.
Başka bildiğim bir yolu yok. Ama bu büyük oranda üremelerini yavaşlatacaktır. Alternatif olarak bufalo kurdu alabilirsiniz. Hem daha yavaş ürüyorlar hem de küçük olduklarından karıncalar için ideal. 😊Şuanda öyle yapıyorum zaten balkondalar başka tavsiyeniz varmı?
Ek besinleri azaltın örneğin un kurdu sayısına göre su ihtiyacını karşılamak için haftada 1 yeşillik verin.Şuanda öyle yapıyorum zaten balkondalar başka tavsiyeniz varmı?
Haftada 1 verdiğim halde çoğaldılar zatenEk besinleri azaltın örneğin un kurdu sayısına göre su ihtiyacını karşılamak için haftada 1 yeşillik verin.
Hocam onada dolap müsait değilki onuda düşündüm amaHocam buzluğa atabilirsin.İçinde ki sıvıyla birlikte donup kalıyor ve çıkarınca da aynı şekilde sıvı vs. kalmış oluyo.
İhtiyacı olan hobicilere dağıtabilirsiniz.Şuanda öyle yapıyorum zaten balkondalar başka tavsiyeniz varmı?
Minik bi kutulara doldur veya böl.Zaten çok alan kaplayan bişey değil.Haftada 1 verdiğim halde çoğaldılar zaten
Hocam onada dolap müsait değilki onuda düşündüm ama
Tavsiyeniz için teşekkür ederim unlarını eleyip dahada küçük bir koyup buzdolabına koyacağım.Minik bi kutulara doldur veya böl.Zaten çok alan kaplayan bişey değil.