Un Kurdu Üretimine Yeni Başladım – Koloni Gelişimi İçin Tavsiyeleriniz?

Sadeceomer

Yumurta
Üye
Merhabalar,

Un kurdu yetiştirmeye yeni başladım. Şu an elimdeki mevcut stok durumu şu şekilde:

• Un Kurdu: Yaklaşık 52 gram
  • Pupa: 4 adet
  • Ergin Böcek: 4 adet
Kolonimi sağlıklı bir şekilde büyütmek ve süreçte hızlı ilerleme kaydetmek için nelere dikkat etmeliyim? Yataklık seçimi, nem/besleme dengesi ve böceklerin yumurtlama sürecini optimize etmek adına verebileceğiniz püf noktalar var mıdır?

Kurulumu veya mevcut durumu görmek isteyen olursa fotoğraf da atabilirim. Tecrübeli üyelerin tavsiyelerini bekliyorum, şimdiden teşekkürler!

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Merhabalar,

Un kurdu yetiştirmeye yeni başladım. Şu an elimdeki mevcut stok durumu şu şekilde:

• Un Kurdu: Yaklaşık 52 gram
  • Pupa: 4 adet
  • Ergin Böcek: 4 adet
Kolonimi sağlıklı bir şekilde büyütmek ve süreçte hızlı ilerleme kaydetmek için nelere dikkat etmeliyim? Yataklık seçimi, nem/besleme dengesi ve böceklerin yumurtlama sürecini optimize etmek adına verebileceğiniz püf noktalar var mıdır?

Kurulumu veya mevcut durumu görmek isteyen olursa fotoğraf da atabilirim. Tecrübeli üyelerin tavsiyelerini bekliyorum, şimdiden teşekkürler!
Kurulumu görebileceğimiz bir durum olursa iyi olur. İlk önerim elinizde sürekli stok bulunması için böcek sayınızı arttırmanız. Pupalarla birlikte elinizde toplamda 8 adet böcek var ve üreme için bu sayı çok düşük. Diğer kurtlarla birlikte toplamda elinizde 50 böcek bulunursa en azından kendinize yetecek bir koloni kurabilirsiniz.