böcek hale gelmelerini beklemelisiniz böcek hale geldikten sonra yataklık+yumurtalık kullanarak mikro un kurdu elde edersinizŞuanda elimde yaklaşık 20 tane kadar Tenebrio molitor var ve bunları çiftleştirmek istiyorum. Yataklığı, yaşam alanını nasıl yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
Yataklık için sadece kaba kepek, sadece yulaf ezmesi, veya mısır +kepek +çavdar unu karışımı gibi seçenekler var.Verimi artırmak için en sağlıklısı karışım kullanmak ve kepek kullanmak diye söyleniyor.Uyarayım beyaz un kullanmayın, nemlenme ve küf yapabiliyor. Yaptığınız yataklığı 3 e ayırıp 3 ayrı kaba yayıp, bir kaba kurt yani larva, bir kaba böcek, bir kabada zarar görmemeleri için pupaları ayırın. Böcekler yeterli erkek ve dişi var ise çiftleşecek ve yumurtlayacaktır. Yumurtalar larva haldeyken un kurtlarının oraya, pupa olduklarında pupa kabına ordanda böcek kabına vb. sürekli döngüyü oturtarak üretim sağlayabilirsiniz.Şuanda elimde yaklaşık 20 tane kadar Tenebrio molitor var ve bunları çiftleştirmek istiyorum. Yataklığı, yaşam alanını nasıl yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
ekleme: böcek kabına viyol eklemeyi unutmayın gezip yumurtlamaları için.Yataklık için sadece kaba kepek, sadece yulaf ezmesi, veya mısır +kepek +çavdar unu karışımı gibi seçenekler var.Verimi artırmak için en sağlıklısı karışım kullanmak ve kepek kullanmak diye söyleniyor.Uyarayım beyaz un kullanmayın, nemlenme ve küf yapabiliyor. Yaptığınız yataklığı 3 e ayırıp 3 ayrı kaba yayıp, bir kaba kurt yani larva, bir kaba böcek, bir kabada zarar görmemeleri için pupaları ayırın. Böcekler yeterli erkek ve dişi var ise çiftleşecek ve yumurtlayacaktır. Yumurtalar larva haldeyken un kurtlarının oraya, pupa olduklarında pupa kabına ordanda böcek kabına vb. sürekli döngüyü oturtarak üretim sağlayabilirsiniz.