Un Kurdu (Tenebrio Molitor) Bakım Rehberi

Anthletic

Yumurta
Üye
Un kurdu böcekleri de mi aynı besinleri yiyor?(Elma, havuç vs.)

LeviathanN

Yumurta
Üye
Sadece mısır unu ve yulaf kullansam ? olur mu yoksa kepek vs. malzemelerin hepsini birden kullanmam şart mı ?

Chaprix

Yumurta
Deneyimli Hobici
Üye
Sadece mısır unu ve yulaf kullansam ? olur mu yoksa kepek vs. malzemelerin hepsini birden kullanmam şart mı ?
hocam zorunlu değil fakat kaba kepek gibi ürünler, girintili çıkıntılı olduğu için yataklıkta sirkülasyonu daha iyi tutuyor. bu da unun küflenme riskini yada erken küflenme riskini azaltarak yataklık ömrünü uzatıyor. ben hepsini karıştıyorum en sağlıklısı böyle oluyor.

LeviathanN

Yumurta
Üye
hocam zorunlu değil fakat kaba kepek gibi ürünler, girintili çıkıntılı olduğu için yataklıkta sirkülasyonu daha iyi tutuyor. bu da unun küflenme riskini yada erken küflenme riskini azaltarak yataklık ömrünü uzatıyor. ben hepsini karıştıyorum en sağlıklısı böyle oluyor.
Hocam yataklık kötü kokmaya başlamış biraz 5 gün once degistir mistim en son. tekrar degistirsem transferi nasıl yapmalıyım?

Chaprix

Yumurta
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam yataklık kötü kokmaya başlamış biraz 5 gün once degistir mistim en son. tekrar degistirsem transferi nasıl yapmalıyım?
hocam kokması normal olabilir. çok fena kötü bir koku var ise değiştirebilirsiniz ama normal bir kokuysa değiştirmenize gerek yok. un bu. birde transferi elek ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

slmgoko

Nanitik
Üye
Yeni bir konu açmamak adına buraya yazıyorum, 100 den fazla un kurdu böceğine sahibim ve böceklerin mevcut olduğu kaptaki yataklıkta dehşet ötesi yumurta mevcut. Bu süreçten sonra böcekleri başka bir yere ayırmalı mıyım? Böcekler zarar veriyor mu yumurtaya?

BahadirSarp

Majör
Üye
Yeni bir konu açmamak adına buraya yazıyorum, 100 den fazla un kurdu böceğine sahibim ve böceklerin mevcut olduğu kaptaki yataklıkta dehşet ötesi yumurta mevcut. Bu süreçten sonra böcekleri başka bir yere ayırmalı mıyım? Böcekler zarar veriyor mu yumurtaya?
Kurtlar yumurtaları yiyor böcekler yemez gördüğünüz kurtu böceklerden ayırın.

slmgoko

Nanitik
Üye
Kurtlar yumurtaları yiyor böcekler yemez gördüğünüz kurtu böceklerden ayırın.
Hocam o kargaşa içerisinde inanın ayırmamın mümkünatı yok desem yeridir. O kadar fazla yumurta var ki anlatamam, böceklerde çok fazla. Yumurtadan çıksalar bile ilk etapta gözle görülmesi de çok zor olacak. Yumurtalık da olduğundan nasıl yaparım bende bilmiyorum ama bakalım.

özcan

Minör
Üye
Hocam o kargaşa içerisinde inanın ayırmamın mümkünatı yok desem yeridir. O kadar fazla yumurta var ki anlatamam, böceklerde çok fazla. Yumurtadan çıksalar bile ilk etapta gözle görülmesi de çok zor olacak. Yumurtalık da olduğundan nasıl yaparım bende bilmiyorum ama bakalım.
Böcekleri ilk ayırın sonra elersiniz kurtları elekle.

BahadirSarp

Majör
Üye
Böcekleri ikiye ayırın derim veya üretim yapmak isteyenlere verin.

slmgoko

Nanitik
Üye
Böcekleri ilk ayırın sonra elersiniz kurtları elekle.

Evet bak bu yöntem mantıklı. 2 hafta sonra falan yapayım. Anca mikro un kurdu oluşur diye tahmin ediyorum.

Böcekleri ikiye ayırın derim veya üretim yapmak isteyenlere verin.

Kesinlikle katılıyorum, sayılarda eksiltme yapmam gerekli bu kadarı çok fazla. Ticaretini de yapmıyoruz sonuç olarak, neden bu kadar fazla oldu elimde bende anlamadım 😅

Teşekkür ederim arkadaşlar.

özcan

Minör
Üye
Evet bak bu yöntem mantıklı. 2 hafta sonra falan yapayım. Anca mikro un kurdu oluşur diye tahmin ediyorum.

Kesinlikle katılıyorum, sayılarda eksiltme yapmam gerekli bu kadarı çok fazla. Ticaretini de yapmıyoruz sonuç olarak, neden bu kadar fazla oldu elimde bende anlamadım 😅

Teşekkür ederim arkadaşlar.
Fazla olanları kolonilere dağıtın nede olsa kız alıyorsunuz.😃

akvaryumhane

Replete
Üye
Eleme usulüyle yapabilirsin. Biraz geniş gözenekli bir elek ile yataklığı bir kaba ele. Böcekler zaten elekte kalacak, yumurtalar ve mikro kurtlar ise alta düşecektir. Daha sonra böcekleri saklama kabına alıp içine yumurta kolisi koy. Bu sayede ölü olanları da ayırabilirsin. Başka mantıklı bir fikir şu an aklıma gelmedi.

Fairtale

Pupa
Üye
merhabalar bir soru sormak istiyorum un kurdu böcekleri ne yer ve yataklığa gerek var mı?