Un kurdu saklamak

Tsukuyomi

Yumurta
Üye
Karıncalarıma un kurdu vermek istiyorum; ancak bunlar çok hızlı bir şekilde pupaya geçiyor. Bu yüzden larvaların başını kesip yağlı kâğıdın üzerine koyarak buzlukta saklamayı, daha sonra da birer birer çözüp karıncalarıma yem olarak vermeyi planlıyorum. Sizce bu iyi mi yoksa kötü bir fikir mi? Başka neler yapılabilir?

ants123

Pupa
Üye
Soğuk ortamda tutarsanız metobolizmaları yavaşlar. Dondurmak da bir seçenek ama kafalarını kesmenize gerek yok direkt dondurabilirsiniz. Vereceğiniz zaman da oda sıcaklığında biraz bekletin çözülsünler. Dondurulunca içindeki sıvıyı kaybettiklerini söyleyen birini okumuştum ama deneyimim yok kesin birşey söylemeyeyim. Elinizdeki un kurdu sayısı çoksa azaltmayı da deneyebilirsiniz. Kışın çok göremezsiniz ama dışarda gördüğünüz yuvalarla un kurdunuzu paylaşabilirsiniz. Bir de pupalar da karıncalara yem olarak verilebiliyor diye biliyorum. Böcek sayısını azaltmak için bunu da yapabilirsiniz. Hepsini deneyin hangisi mantıklı gelirse onu yaparsınız. Başka yöntem de var mı bilmiyorum.