Un kurdu pupa evresi

MADOFF

Yumurta
Üye
Un kurdu pupalarım çürüyor çok kötü kokuyorlar pupaları nasıl böcek haline getirebilirim neler yapmam gerekiyor
Yapanlar nasıl yapıyor anlatır mısınız

ArtunAda

Yumurta
Üye
yapabileceğin çok bir şey yok sıcak yerde tutabilirsin zaten birtek solunum yaparlar

MADOFF

Yumurta
Üye
Peki neden çürüyorlar
15-20 tane attım cımbızla tutuyorum patlıyorlar içinden sıvı akıyor 20 gündür pupa halindeler

TiTaha

Minör
Üye
pupaları ayrı bir boş kaba alman lazım, sadece solunum yaptıkları için pek bir ihtiyaçları yok.

ALFA18

Minör
Üye
Azıcık nem yap ve sıcak alana koy ölenleri ayır ve bekle

ALFA18

Minör
Üye
Bence tam tersi nemden kaynaklı
Ben bir kabın içine peçete serdim peceteyi 5 günde bir ıslattım 20 tane pupa vardı yirmiside düzgün çıktı nemsiz de denedim ama ya bana denk geldi yada nemsizlikten öldüler .

MADOFF

Yumurta
Üye
Nemsiz beklettim pupalar sertleşti birqz nem yaptım bazılarının gözleri belirginleşti
Galiba nemini ayarlayamıyorum

TiTaha

Minör
Üye
Nemle alakası yok. 100 e yakın pupayı sos kaplarına koydum 1 tane bile ölü çıkmadı. Tek yapıcağın bir kapta KURU alanda bekletmek.

AliKiraz

Larva
Üye
yaşadığınız şehirlerin nem farklılığından olabilir ben bursada yaşıyorum hiç birşey koymadan pupaları tutuyorum şuanlık bi kararma filan yok.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
pupa halleri en savunmasız ve en çok ölümün olduğu evredir fakat bu kadar fazla ölüm normal değildir alırken cımbızla biraz fazla sıkmanız ölümlere sebebiyet verebilir veya pupa olmadan çönce susuz kalmaları veya bulunduğu ortamın nemsiz olması gibi bazı faktörlere dikkat edin eğer hala ölümler devam ediyorsa kurtları hangi satıcıdan aldıysanız oradan değil başka bir satıcıdan almayı deneyin