Un kurdu ömrü ne kadar?

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Arkadaşlar un kurdu alacağım ankara canlı yemden ama kafamda birkaç soru var
-min 500 tane alabiliyorum bunların ömrü ne kadar?
-nasıl üretebilirim?
-bölerek vermem şart mı

Alperen72

Yumurta
Üye
Ömürleri kurt haline geldikten 3-4 hafta sonra böcek haline gelirler .Bu formlarının ayrı bir kaba ayırmalısınız. Yumurtlama için mağara benzeri karanlı yerlere ihtiyaçları var. Böcek halleri 20-30 kadar yumurta bırakırlar. Larva hallerini kesinlikle kurtların arasına koymayın, yiyebilirler. bölüp verme konusundada küçük karınca kolonilerine verecekseniz bölüp vermeniz daha iyi olur çünkü kurt karıncalara zarar verebilir. diğer sürüngelere canlı vermenizde sıkıntı çıkartacağını düşünmüyorum

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ömürleri kurt haline geldikten 3-4 hafta sonra böcek haline gelirler .Bu formlarının ayrı bir kaba ayırmalısınız. Yumurtlama için mağara benzeri karanlı yerlere ihtiyaçları var. Böcek halleri 20-30 kadar yumurta bırakırlar. Larva hallerini kesinlikle kurtların arasına koymayın, yiyebilirler. bölüp verme konusundada küçük karınca kolonilerine verecekseniz bölüp vermeniz daha iyi olur çünkü kurt karıncalara zarar verebilir. diğer sürüngelere canlı vermenizde sıkıntı çıkartacağını düşünmüyorum
Teşekkür ederim

ALPEER

Larva
Üye
Ömrü yok böcek olurlar en fazla onlarda 3-4 ay yaşar
ama böcek halini de vermişliğim var sıkıntı olmuyor hatta pupayıda vermişiğim var sıkıntı yok o konudan
üremeleri normal kendi yataklığında oluyor sıkınıtısı yok o bakımdan
bölme sebebimiz karıncalar içini de yemelerini sağlamak 2 ye 3 e bölüp veriyorum genelikle içindeki o sıvıyı daha hızlı yemeleri için
sonuçta daha fazla temas yüzeyi oluyor
ama 500 tane de aşırı fazla

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
100 adet yeterlimi sizce

Yigit3

Yumurta
Üye
100 adet yeterlimi sizce
100 adet un kurdunun çoğunu yem olarak vericeksiniz (tabii ki kaç koloniniz var bilmiyorum) ayrıca böcek olanlarda olucak(böceklerden üretilen un kurdunun o boyuta ulaşması zaman alıyor). Bir kaçı pupa evresindeyken de ölücek yani yetmeyebilir bence

Koloni sayınıza da bağlı olarak 250 civarı yeterli olur ama

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
100 adet un kurdunun çoğunu yem olarak vericeksiniz (tabii ki kaç koloniniz var bilmiyorum) ayrıca böcek olanlarda olucak(böceklerden üretilen un kurdunun o boyuta ulaşması zaman alıyor). Bir kaçı pupa evresindeyken de ölücek yani yetmeyebilir bence

Koloni sayınıza da bağlı olarak 250 civarı yeterli olur ama
20 tane falan koloni var ayrıca mikro un kurdu almayı düşünüyorum daha rahat yerler diye

Mücteba

Pupa
Üye
Tavsiyem 100 mikro 100 normal boy alman ben bir ay önce öyle yaptım şuan kendi mikro un kurtlarımı ürettim ilk aldıklarımda ideal bir boya geldi. Döngü oluşturduktan sonra kendin üretebilirsin.