Un Kurdu Nüfus Artışı Problemi

ahzarnur

Yumurta
Üye
Un kurtları hızla çoğalabiliyorlar. Nüfus arttıkça hayliyle ölümlerde artıyor ve bir süre sonra ölüleri temizlemeye yetişemiyorum. Kaptaki ölü un kurtları bakteri, parazit vs. bir sorun oluşturur mu? Bu kaptaki un kurtları karıncalara ikram edilebilir mi? Nasıl çözebilirim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

ysa

Media
Üye
Un kurtları hızla çoğalabiliyorlar. Nüfus arttıkça hayliyle ölümlerde artıyor ve bir süre sonra ölüleri temizlemeye yetişemiyorum. Kaptaki ölü un kurtları bakteri, parazit vs. bir sorun oluşturur mu? Bu kaptaki un kurtları karıncalara ikram edilebilir mi? Nasıl çözebilirim?
Soğuk bir yere almanız metabolizmalarını ciddi ölçüde yavaşlatacaktır. Bu sayede üreme hızları düşecek ve sizi bir süre idare edecektir.
Ölüleri hiç bir canlı vermeyin. Çöpe veya doğaya atın gitsin. Yataklığın için uzun süre durmaları bakteri ve enfeksiyon yayacaktır.

ahzarnur

Yumurta
Üye
Soğuk bir yere almanız metabolizmalarını ciddi ölçüde yavaşlatacaktır. Bu sayede üreme hızları düşecek ve sizi bir süre idare edecektir.
Ölüleri hiç bir canlı vermeyin. Çöpe veya doğaya atın gitsin. Yataklığın için uzun süre durmaları bakteri ve enfeksiyon yayacaktır.
Soğuk bir yere koymakta bi yere kadar gibi. Bir süre sonra bu bahsettiğim sorunlar yine kendini gösterir. Ölüleri temizlemeye yetişemessin vs. Soğuk alana alarak süreç hacimli bir uzama yapar elbet ama yine de bir yere varacak yani.

Bu canlı yem üretim tesislerindeki sistemde eğer bu ölüler muaf görülüyorsa yüksek ihtimalle problem olmaz ama eğer farklı bir metodları varsa bende zaten onu arıyorum. Doğada sistem nasıl işliyordur oda ayrı bir mesele. Sonuçta doğada bolca mikroskobik canlıya ev sahipliği yapıyor ve karıncaların bu misafirlere verdiği tepki nedir acaba?