"Ankara canlı yem"den alabilirsin ama mümkünse mikro al diğerleri ölebiliyor. Bakımı için yine oradan yataklık almalısın ya da evden un gibi tahıl ürünlerinide kullanabilirsin. 3 aşamaya ayırabiliriz un kurtlarını;İzmir/karşıyakadayım. Kraliçem yumurtladığı için protein takviyesi yapmak istiyorum. Un kurdunu nereden alabilirim. Nerelerde satılır bilen varsa söyleyebilir mi?
Bir de un kurdunu nasıl bekleyeceğim?
Ben sadece kurt halini istiyorum. Pupa evresine girince atsam olurmu? Ailem biraz karşıda bu böceklere karşı. Böcek halinde ise yumurtamı veriyor onu tam anlamadım. Ama genede teşekkür ederim."Ankara canlı yem"den alabilirsin ama mümkünse mikro al diğerleri ölebiliyor. Bakımı için yine oradan yataklık almalısın ya da evden un gibi tahıl ürünlerinide kullanabilirsin. 3 aşamaya ayırabiliriz un kurtlarını;
1-Kurt hali
2-pupa hali
3-böcek hali
-Kurt halleri büyüyünce hareketsizleşip pupaya girmeye hazırlanırlar sonra pupa evresine girerler, bu evredeyken onları kesinlikle başka bir kapta tutmalısınız çünkü böcek ve kurt halleri onları öldürebilir. Ben böcekleri ayrı kapta besliyorum ve oluşturdukları toz ve dışkı karışımını başka bir kaba alıyorum orda yumurtalar oluyor ve o kapta un kurtları çıkıyor, belirli bir boyuta gelince kurtların olduğu kısma aktarıyorum onları. Besleme konusunda patates,havuç gibi sebzeler verebilirsin ama çoğu şeyi yiyeceklerdir. Verdiğin besinleri küflenmeden yenilemelisin ve hava almalarına dikkat etmelisin, ayrıca alanlarını fazla pis tutmamalısın yoksa mite oluşur ve bu karıncalar için çok zararlıdır.
Sadece böcek evreleri yumurtlayabilir yani üretmek isterseniz böceklere bakmanız şart, fakat böcek halleride kurtlar gibi tırmanamazlar ve kanatları olmasına rağmen uçamazlar, yani kaçmalarından korkmanıza gerek yok, kaptan çıkamazlar. Yinede böcek bakmak istemezseniz karıncalarınıza pupa evresine girmiş kurtlarıda verebilirsiniz . Messor cinsini tohum ve yumurta sarısı ile besleyebilirsiniz ama verim ve sağlıkları açısından ayda 1 kere bile olsa canlı yem öneririm. Başka yer konusunda bilgim yok ama yanına kurtları tutmak için işinize yarayacak büyük bir cımbız alırsınız kargo bedavaya gelir. Başka yerde de sanmıyorum ücretsiz kargo olacağını.Ben sadece kurt halini istiyorum. Pupa evresine girince atsam olurmu? Ailem biraz karşıda bu böceklere karşı. Böcek halinde ise yumurtamı veriyor onu tam anlamadım. Ama genede teşekkür ederim.
Birde başka bir yer önerisi varmı. Ben yeni baktım 20tl gösteriyor ama 100tl aşağısı siparişi kabul etmiyor. Banada o kadar fazla. Messor cinsi için almak zorunlumu?
Kısaca aldığınız un kurtları, kurt evresindeyken üremezler. Besin ihtiyacı olarak karıncalara verebilirsiniz. Şayet evinizde un kurdu üretmek isterseniz unkurdunu kurt evresinden sonra pupa ardından böcek evresinde bakarak döngüyü başlatabilirsiniz. Karınca çifliğimde detaylı bir şekilde unkurdunun videosu vardır.Ben sadece kurt halini istiyorum. Pupa evresine girince atsam olurmu? Ailem biraz karşıda bu böceklere karşı. Böcek halinde ise yumurtamı veriyor onu tam anlamadım. Ama genede teşekkür ederim.
Birde başka bir yer önerisi varmı. Ben yeni baktım 20tl gösteriyor ama 100tl aşağısı siparişi kabul etmiyor. Banada o kadar fazla. Messor cinsi için almak zorunlumu?
Evet, böcek haline geldiklerinde çiftleşip yumurtlayacaklardır.@Cihan__ ben şimdilik dışarıdan almak yerine bizim imalathane var. Ondada un kurdu var ama böcek halinde onları toplayıp beslesem yumurtlarlar mi?
Tamamdır. Teşekkür ederim.Evet, böcek haline geldiklerinde çiftleşip yumurtlayacaklardır.