Un kurdu mite oluşumu nasıl çözebilirim?

hpexti

Yumurta
Üye
Mantislerim için un kurdu üretiyorum ve mantislerimin kabında ufak bir un kurdu lekesi kalmıştı. Rtrafında beyaz şeyler görmüştüm, mite olduğunu düşünüyorum. Bunların bir zararı var mı, varsa nasıl kurtulabilirm?

egzotikçiftik

Larva
Üye
Mantislerim için un kurdu üretiyorum ve mantislerimin kabında ufak bir un kurdu lekesi kalmıştı. Rtrafında beyaz şeyler görmüştüm, mite olduğunu düşünüyorum. Bunların bir zararı var mı, varsa nasıl kurtulabilirm?
Evet mitelar mantislerinize zarar verecektir. Mantislerinizi kaçamayacakları ama ağızı açık bir kaba koyun, bu kaba bir parça limon koyun ve mantislerinizi yaklaşık yarım saat veya 1 saat kadar açık havada havalandırın. Sonrasında mantislerinizin üstünü dikkatlice kontrol edin ve mite kalmadığından emin olun. Ayrıca teraryumlarındaki her şeyi sıcak su ile iyice yıkayın.

egzotikçiftik

Larva
Üye
Un kurtlarını nasıl kurtarabilirm.
Un kurtlarını yataklıktan tek tek ayıklayın ve yataklığı çöpe atıp ağzını bağlayın, un kurtlarını da bir kaba koyun aynı şekilde limon koyun ve onları da en az 1 saat kadar havalandırın. Un kurtları koyduğunuz kapta sıkış tepiş olmasınlar, olabildiğince geniş bir kapta havalandırmaya çalışın.