un kurdu kokma

KaanBalil

Pupa
Üye
merhabalar 3 haftalık bi un kurtlarım var bazıları pupa oldu hatta bocekler bile çıktı böcekleri ve pupaları farklı kapa aldım ama hayvanlar dun kararmaya ve leş gibi kokmaya başladılar bende unlarını değiştirdim ama hayla kokuyolar ne önerirsiniz yardım edicek biri varmı

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Un kurdu böceklerinin kendine has hafif bazılarına göre ağır diyebileceğimiz kokuları var kabınızı havandırarak bu kokudan bir nebze kaçabilirsiniz ama hiçbirzaman yok edemessiniz

Morio kurdu böceğinin ağır diyebileceğim bir kokusu var ve morio böceklerini plastik eldiven giymeden ellemenizi tavsiye etmem elinize 2 3 günlük kınaya benzer leke ve o lekerin leş gibi kokusunu çekersiniz bu salgıyı korktuklarında ve stres altındayken salgılıyorlar

İyi hobiler

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
"Kararmaya başlayan" canlılar muhtemelen ölülerdir. O kokuya sebep olan da muhtemelen onlardır. Ölüleri atmanız kokuyu azaltacaktır.

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
aynı sorun bendede vardı fakat yataklığı değiştirdikten sonra sorun kalktı

Umudu

Media
Yardımsever
Üye
Un kurdu böceklerinin kendine has hafif bazılarına göre ağır diyebileceğimiz kokuları var kabınızı havandırarak bu kokudan bir nebze kaçabilirsiniz ama hiçbirzaman yok edemessiniz

Morio kurdu böceğinin ağır diyebileceğim bir kokusu var ve morio böceklerini plastik eldiven giymeden ellemenizi tavsiye etmem elinize 2 3 günlük kınaya benzer leke ve o lekerin leş gibi kokusunu çekersiniz bu salgıyı korktuklarında ve stres altındayken salgılıyorlar

İyi hobiler
Moriolarda nedense hiç yaşamadım bu durumu. Elime alıp beslediğim de çok oldu. Acaba sebebi ne olabilir

KaanBalil

Pupa
Üye
doslarım ortalama 1000 adet un kurdundan elimde kalan 300 ortalama bilgileriniz için teşşekür ederim