Un Kurdu hk. Sorularım

ECKO

Yumurta
Üye
Merhabalar, un kurtlarıyla alakalı birkaç sorum olacaktı:

1-) Un kurdu yataklığı olarak sadece Bim’den aldığım yulafı kullanıyorum. Tek bu yeterli midir?

2-) Yataklığa ekstra olarak patates veya havuç koyuyorum. İçinde ne kadar kalmalı ve kaç günde bir vermeliyim?

3-) Un kurdunu, karıncalarıma yarısını bölerek veriyorum. Vermediğim kısmı bir sonraki gün verebilir miyim? Oda sıcaklığında bozulur mu?

4-) Un kurdunun verdiğim kısmı, karıncaların orada ne kadar durmalı? Uzun dursa küf gibi bir sorun oluşturur mu?

5-) Un kurtları sadece böcek olduğunda mı üreme yapar? Böcek olmadan çoğalma ihtimalleri var mı?

Lokmankaya

Larva
Üye
3 ve 5’i yanıtlayayım kolaylar aradan çıksın 😄

3- oda sıcaklığın 1 gün et bekletmekle aynı, bozulur yani. Tavsiyem dondur, sonra ikiye kes/kır yarısını ver diğer yarısı dondurucuda dursun.
5- sadece böcekken çoğalır.

Hasancık

Majör
Üye
Merhabalar, un kurtlarıyla alakalı birkaç sorum olacaktı:

1-) Un kurdu yataklığı olarak sadece Bim’den aldığım yulafı kullanıyorum. Tek bu yeterli midir?

2-) Yataklığa ekstra olarak patates veya havuç koyuyorum. İçinde ne kadar kalmalı ve kaç günde bir vermeliyim?

3-) Un kurdunu, karıncalarıma yarısını bölerek veriyorum. Vermediğim kısmı bir sonraki gün verebilir miyim? Oda sıcaklığında bozulur mu?

4-) Un kurdunun verdiğim kısmı, karıncaların orada ne kadar durmalı? Uzun dursa küf gibi bir sorun oluşturur mu?

5-) Un kurtları sadece böcek olduğunda mı üreme yapar? Böcek olmadan çoğalma ihtimalleri var mı?
Evet sadece yulaf yeterlidir
sebzeleri günlük olarak değiştirmelisiniz
hayır 2 ye bölüp verdiğiniz un kurdunun diğer yarısını sonraki gün vermeyin
un kurdunu verdikten 1 gün sonra alın
evet un kurtlarının sadece böcekleri üreyebilir

ECKO

Yumurta
Üye
Evet sadece yulaf yeterlidir
sebzeleri günlük olarak değiştirmelisiniz
hayır 2 ye bölüp verdiğiniz un kurdunun diğer yarısını sonraki gün vermeyin
un kurdunu verdikten 1 gün sonra alın
evet un kurtlarının sadece böcekleri üreyebilir
her gün sebze vermeli miyim?
diğer yarısını buzdolabına atsam sonraki gün verebilir miyim?